idol!

Vad tycker ni om att Daniel åkte ut? :)
Jag tycker det var bra, nu är det bara Geir och Andreas tur, sen Elin, sen Minna, sen Linnea och Olle i final :D

Är dock orolig om Olle kommer få stanna så länge till :/


Matvanor

Jag har väldigt dåliga matvanor vilket är väldigt dåligt.

Såhär ser min dag ut:

07:30 Frukost

12:00 Lunch

ca 19:00 Middag

Det är typ allt jag äter på en dag. Allt är fel för man ska äta många och små måltider, jag äter få och stora!


Såhär ska mina "nya" matvanor se ut:

07:30 Frukost

10:10 Mellanmål - äpple/knäckebröd/macka

12:00 Lunch

15:00 Mellanmål - frukt/macka/annat

ca 19:00 Middag

om jag orkar kvällsmat vid 21:00

Det är svårt att få bra matvanor när man är så mycket i stallet och skolan :/


Jag ska också försöka äta nyttigt, dvs inte mycket socker - mer grönsaker!





friday all day long

Idag har jag varit med Amandapanda på www.eaqi.blogg.se! Min goooda vän :) Vi käkade lite innan vi gick till stallet. Amanda bor ju typ 600 meter från stallet :)

Vi hjälptes åt att fixa hö, vatten och mocka. Sen tog vi in våra pollar. Borstade och sååå.

Idag red jag i paddocken. Han var suuperduktig fast än att han var så pigg. Han bockade, hoppade och småstegrade ett par gånger. Men det är sån han är nuförtiden, det är det jag menar med att han är så pigg! Vi övade på tempot lydnad och sånt vanligt. Han gick inte så bra i formen och så idag men det är något som får komma av sig själv. Vi travade och skrittade i ca 30 min och skulle bara avsluta med lite galopp innan jag tänkte skritta ut en sväng. Men då gjorde han en grej som han har gjort förut, han sticker rakt åt höger på volten. Alltså mot utgången. Han gjorde detta 172357235 ggr, så jag började om och gjorde i trav och det gick super. Jag tänkte att jag ska fanimej klara detta i galopp också men det gick inte! Jag blev frustrerad, arg och ledsen - det som jag absolut inte får bli. Han kände att han bestämde över mig och fortsatte hela tiden. Tillslut kunde jag inte ens rida på volten i trav - fatta att jag var frustrerad. Tillslut gick det i trav och jag nöjde mig faktiskt där!

+ Det gick superbra i början av ridturen
+ Jag backade ett steg och nöjde mig med trav för att han var så stressad (egentligen var det bara en maktkamp men det är ingen ide då man är arg)

- Han hade så hiiiiiiimla mycket bus energi
- Jag blev arg och ledsen - skäms! :(
- Jag ville verkligen klarat galoppen


Samtidigt som man har dåligt samvete för att man blev så arg så är jag så arg för att jag inte klarade det i galopp!

Ridturen blev 75 minuter men jag hade bara tänkt 40 min från början, men men...

Sen fick hästarna kvällsmat och jag och amanda gick hem, nu sitter vi hemma hos henne och nördar vid datorerna efter att vi har käkat godis, spelat spel, kollat på idol mm :)

Imorgon ska vi gå upp vid nio och åka till stallet vid halv tio för då är det hubertusjakt, - hoppas Tjalle sköter sig! :)

TRÅKIG NYHET!

En fruktansvärt hemsk sak har hänt, eller ja kanske inte så hemsk som ni kanske tror men... Våran dator har kraschat, därför har jag inte bloggat någonting. Den gick sönder igår bara helt plötsligt och går inte att starta. Vi ska nog lämna in den och se vad problemet är. Det är så typiskt för vi har problem med allt det tekniska i våran familj, fan också!

Så nu vet jag inte riktigt hur ofta jag kommer att kunna blogga - när jag har tillgång till dator. Tråkigt men det tråkigaste av allt vilket gör att jag skulle kunna krypa under jorden är att - TÄNK OM ALLA BILDER PÅ VÅRAN DATOR FÖRSVINNER? :O DET FÅR INTE HÄNDA!!!! ALLA BILDER PÅ TJALLE OCH ALLA BILDER PÅ BETTAN!! :O Gode gud det får inte hända!

Detta gör att jag är lite deprimerad för tillfället...:(


Igår var jag i stallet till klockan 8, jag fattar inte varför jag är så himla seg i stallet. Jag gör ju bara det jag ska. Jag och amanda red ut på en lång ridtur till tofta, och det regnade inte :D:D:D Tjalle var pigg som satan, och helt crazy xD

Han fick på sig sitt vintertäcke nu med :D

Åh jag är så himla glad att jag har just Tjalle ♥
Är också så glad att han alltid finns för mig och alltid ställer upp :')


Puss på dig älsklingen !


Fyyy!

Jag har just nu en ledig stund i skolan. Vi slutar alldeles strax, men just nu gör jag ingenting. Tänkte därför att det var ett ypperligt tillfälle att blogga!

När jag kommer till stallet (om jag ens kommer dit för jag lär bli dränkt innan jag kommer till busstationen och om jag ens hinner med bussen lär vi få vattenplaning ). Det regnar så sjuuuukt mycket. Det har ösregnat konstant i ca 2 ½ timma nu! Stackars hästarna säger jag bara.

Idag ska jag och amanda rida ut ju och varje gång vi ska rida ut ösregnar det! :O
Det här är sista chansen för mig att rida ut med henne innan hubertusen så jag ber till gud att det slutar regna, eller iaf inte ösregnar som det gör nu! :@

Fy vad deprimerad man blir av detta regn, och jag måste verkligen rida. Tjalle vilade igår och han har en jävla energi som han måste bli av med innan lördag då det är hubertusjakt!

Snälla goda gud gör så att det slutar regna, eller så att det regnar måttligt alltså småå och fåå droppar!

Hejdå nu ska jag förbereda mig inför att gå till bussen i ööööösregnet!

Hörs ikväll



En regnig bild får det bli till detta inlägget!

Look a like????

Lika som bär?






Godmorgon!

Jag är ensam hemma nu och det är faktiskt riktigt skönt. Fast jag ska ju gå till bussen alldeles strax, men först ska jag äta min goda guacamole röra och min goda äggröra som jag har tagit mig tid att göra!!

STRESS

Bye!


Godnatt!

Nu är klockan mycket och jag behöver sova. Imorgon är det ännu en lång skoldag att kämpa sig igenom. Efter det en lång stalldag. Jag ska rida ut till tofta med Amanda Josefsson från www.eaqi.blogg.se. :D

Nu säger jag inget mer än godnatt! 
Här kommer en gammal bild på älsklingen ♥
 
Puss!

VECKANS

Tänkte börja med lite veckans...
Har inte riktigt bestämt hur jag ska lägga upp det men en grej jag tänker ha är Veckans vara!

Det kan vara både saker som har med hästar att göra, kläder eller någon annan praktisk sak!

Både stora och lite dyrare grejjer men också små och billiga!




Veckans vara denna vecka är...

Reflexvantar från HÖÖKS för 129 kr
Jag vet att man kan köpa liknande på ullared för säkert billigare pris.
Dom är inte speciellt snygga, men vem har sagt att man ska vara snygg i stallet. Jag tycker dom är sköna, men framförallt praktiska. Händera rör man ofta vilket gör att bilarna reagerar lättare och om man skulle tappa vanten hittar man den lätt! =)


Gymnasie

Jag vet det är två år kvar tills jag ska börja gymnasiet, men det är bra att börja fundera på vad man vill gå redan nu!

Jag gillar verkligen Kitas gymnasie! Jag tycker det verkar jätte bra och funderar på att gå antingen samhäll eller naturvetenskap där :D

Men jag har lite funderingar på hästgymnasie. Jag har alltid hållt fast vid att jag inte vill gå på ett sådant då jag inte vill jobba med hästar men man måste ju inte jobba med hästar bara för att man gått den linjen. Jag skulle kunna tänka mig att gå typ en samhällsliknande linje med "hästutbildning" till om det finns. Jag är inte sugen på internat men skulle vara skitkul att ha hästen på gymnasiet ändå, så man får bakat ihop ridningen med skolan. :)

Det lutar åt Kitas, men mycket kan hända på 2 år!




eller





Vad har du för funderingar kring gymnasie val? Eller vad går du på för gymnasie?

Great day

Idag slutade vi egentligen tjugo över tre men jag gick hem pga att det sista passet är ett studiepass och jag anser att jag ligger i fas med allt och kunde åka hem idag. Jag och min syster åkte in till stan och träffade våra kära mostrar. Vi snackade bebis (den ena ska få barn om 2 mån) och gymnasie. :D

Vi åkte hem vid tjugo över sex och var hemma vid sju ungefär. Sen dess har jag städat på rummet, det såg ut som in i ******* så det var dags för en stor röjning tyckte jag.

Btw så känner jag att nästan alla bitar har fallit på plats i mitt liv nu och jag är såå glad :D Allt känns så bra, jag har koll på saker och ting nu. Kanske räckte det med en storstädning på rummet, och ett par allvarliga samtal till vännerna ? :D

Här kommer för och efterbilder på rummet! Jag delar ju rum med min syster så detta är bara min "del" av rummet.

Före






Efter









Hiss o Diss!




Jag dissar att jag inte har min häst i box för att jag älskar att mocka boxen och fixa hö och allt till bara min häst. Jag vet det låter sjukt men jag älskar känslan.



Att tiden inte räcker till på vardagarna, 1-2 timmar mer på ett dygn hade varit perfekt!


Stigbyglar utan säkerhets grej - fult och farligt!









Detta putsmedlet - Har prövat det och det är suuuuper!



Effox flugmedel och putsgrejjer
Bra kvalité men något dyra


Köldridå att ha på lösdrift - Bra så det inte blåser och regnar in





Feber!?!

Jag har tagit tempen på Tjalle då och då under en period nu. Jag tycker det är väldigt bra att göra detta för att veta din häst normala temperatur då dom kan ha väldigt olika :)

Tjalle har haft runt 37,8 - 38,2 typ. Men mest har han 38,0 :)



Vad har din häst för normal temperatur?

A lot of things to do...

Som rubriken säger har jag ganska mycket att göra nuförtiden. Jag är en människa som gillar att ha ordning och reda på vad jag ska göra osv. Men så är det inte nu, jag vet bara 2177352359 saker som behöver göras men jag vet inte när jag ska göra det. - Hatar det! Men det är bara att vänta tills en dag då man har tid över och får gjort allt.

Idag tänkte jag att jag skulle vara snabb och effektiv i stallet. Men det gick sådär med det, det blir lätt att jag strosar runt och tiden bara går. Men jag hann med att göra allt som ska göras. Jag red ut till tjuvkil. Där är det en lång grus och gräs väg som man kan trava och galoppera mycket på. Det var vad jag gjorde också. Han var skit pigg verkligen. Han började trava såfort jag kortade tyglarna och fattade galopp hela tiden. När jag fattade galopp så hoppade han fram och rusade ibland. Men det är ju bara roligt att han är lite pigg, bara han stannar när jag ber han om det och kan vara lite lugn och arbeta lite också.

Imorgon är det ju onsdag vilket innebär att det är vila för Tjalle. Amanda och Natta fixar mockningen och sånt. Jag och becka ska åka till staden och våra kära mostrar för att tjöta och fika lite.
Förhoppningsvis hinner jag med att städa på rummet när jag kommer hem för fy tusan vad det ser ut! :O

Jag måste verkligen bättra mig och ta mer bilder! Det är mycket roligare då tycker jag :D

Zzzzz

Idag var jag i stallet, jag borstade Bettan, maggie och gick på promenad med Maggie tillsammans med Becka och Tjalle som var dunderpigg!

Typ så intressant är mina inlägg nuförtiden. Jag är såå himla trött verkligen, mina inlägg är skit tråkiga.
Nu ska jag sova så jag blir pigg och orkar skriva roliga inlägg på bloggen!

Imorgon ska jag till stallet och rida underbara Tjalle älsklingen. Har inte bestämt om jag ska rida ut eller dressyr i paddocken. Får se det imorgon, Tjalle är ju fruktansvärt pigg nu för tiden så han kanske behöver ut och galoppera av sig lite? Hmm???

Btw så längtar jag snart ihjäl mig tills när vi ska till Ullared!


Godnatt!

Tjoo!

Min goda vän Amanda och hennes bloggvän Evelina har beställt biljetter till GBG horse show. Det är nu jag förstod att JAG OCKSÅ MÅSTE GÖRA DET NU!!! :D

Så det blir en utav mina måsten denna dagen!



Sitter just nu vid datorerna i skolan och nördar med alla mina vänner.
Tänk när vi får våra mac datorer i skolan! Då JÄVLAR ska jag nörda!

Jag vill ha en vit :D


Hejdåå! :D

Godnatt!

Nu är jag sååååååååååå trött så ska ta och lägga mig i min goa säng!

Imorgon rider Becka Tjalle. Men jag åker till stallet för att ta hand om Bettan och dom andra gamlingarna :)

Godnatt! :)

Älskar Tjalle ♥

Godnatt!

Nu är jag sååååååååååå trött så ska ta och lägga mig i min goa säng!

Imorgon rider Becka Tjalle. Men jag åker till stallet för att ta hand om Bettan och dom andra gamlingarna :)

Godnatt! :)

Älskar Tjalle ♥

Mat

Tjalle börjar bli lite mager nu. Eller ja han är ju inte smal men verkar som att han börjar bli.. Tjocka magen är borta iaf. När vi var i sexdrega fick han ca 13-17
kilo per dag.

Nu räcker nog inte gräset i hagen mera så nu blir det fram med höbalarna och höpåsarna :)
Tjalle är ett matvrak som behöver mycket mat!





+

+


=

I´m back!

Hellu! :)
Vi var tillbaka i stallet vid 3 idag, så packade vi in allt och lämnade tillbaka transporten så vi var hemma vid 4. Kändes bra att vara hemma så tidigt, jag har strosat runt och duschat, packat upp, målat naglarna, kollat på tv med mer. :) Jag är svin trött verkligen, har gått och lagt mig sent + gått upp tidigt varje dag. Så därför blir det ingen större bloggning ikväll.

Tjalle har varit jätte duktig hela tiden. Han tyckte allt var så kul! =) När vi åkte dit stannade vi utanför HÖÖKS och provade kläder till han. Han tyckte det var lite konstigt men skötte sig exemplariskt!

På fredagen gjorde vi inte så mycket, vi kom dit vid 5 tiden och gick bara runt på en liten promenad men selen på :) Vi gick in till kossorna, eller det var bara två kalvar inne nu. Tjalle tyckte det var riktigt mysigt.

Han bodde i boxen hela tiden, det ösregnade ju ute hela tiden och så motionerade vi han såpass att han inte behövde gå ut.

På lördagen var vi med på hubertusritt i ca 3 timmar samanlagt, vi mellanlandade i ett stall där han fick vila i en box. Sen red vi hem igen. Han var skiit pigg hela tiden. Speciellt i början då han stegrade ett par gånger pga att han blev ivrig när det var så många hästar.

Vi hoppade typ 5 terränghinder på typ 60 cm också. Han tyckte det var lite konstigt men han hoppade alla utan problem! :D

Lite senare under dagen tömkörde ví han lite. Han var super duktig! Efter det skulle jag spola av hans leriga ben utanför stallet. Det är ju ett litet problem då han brukar stegra sig och springa runt. Det var precis vad han gjorde.  Men vi "jagade" honom med slangen och tillslut gav han upp och stod helt stilla :) Då var han riktigt sur..

Idag så tömkörde vi han lite igen, han visade stora framsteg! Såå duktig är han!

Sen åkte vi hem vid 1 tiden, han var jätte duktig i transsporten, jag åkte med han en bit det sista för att se hur han är i transsporten och så. Han lutade sig hela tiden för att hålla balansen, så gulligt  :*

Här kommer lite bilder !

Innan vi åkte!


Tjalle är inne hos kalvarna



Kalven


Innan hubertusritten


Uppställning innan start, usch på vädret men puss på hästen ♥


Träning med selen och linor


Tömkörning....




Haha jäsp!

Har tyvärr inte så mycket bilder på stallet och så. Hade fullt upp!

Vi har haft en superbra helg trots regn iaf !

Heej!

Jag lånar en dator lite snabbt. Allt har gått jättebra och Tjalle har varit med på hubertusjakt, blivit tömkörd och gav upp kampen med vattenslangen. :D
Han är såå duktig, BÄST! ♥

Imorgon åker vi hem, men innan det ska jag rida och så ska han tömköras.

Nu ska jag leka med mina sysslingar :D
Hej så länge!


Sova/plugga/TV

Nu har jag packat färdigt och allt! :) Jag har även pratat med amanda en stund (eaqi). Shit vad det blåser, helt sjukt! Hoppas Tjalle står inne och värmer sig och inte ute i regnet och blir blöt!

Jag har inte bestämt mig för om jag ska plugga eller kolla på tv eller sova nu! Jag är ju faktiskt svin trött!
Nu måste jag fundera ut på vad jag ska göra.... *tänker*
Nu har jag bestämt mig. Jag ska borsta tänderna och göra färdigt allt så ska jag kolla på lilla bimbon som är med i lyxfällan. Jag skiter i pluggningen! Jag får köra gärnet i skolan imorgon ist!

Imorgon ser dagen ut såhär:
Gå upp halv åtta, fixa mig och packa.
Åka till skolan klockan kvart över åtta, vara där tills 12:00 då jag slutar tidigare.
Åka till stallet, hämta transsporten vi ska låna. Fixa ponnyn och packa ihop allt samt lasta :)
Sen åker vi =)

Detta inlägget var väl kanske inte så intressant men ibland så andvänder jag min blogg som en kom ihåg lapp :D
Rätt så bra faktiskt, ne nu ska jag stänga av datorn.

Godnatt!

BTW SHIT VAD DET BLÅSER UTE, HELT SJUKT!

Förresten en bild på Trevina om ni inte vet hur hon ser ut :)



Ridturen

Idag så började jag med att packa det mesta som ska med imorgon. Sen så red jag ut på Trevina tillsammans med Amanda, Qlementine, Becka och Tjalle.

Trevina är en c-ponny som står på logen. Det är en ca 23 årig tjej som heter Nathalie som äger henne. Jag har ridit Trevina i ca 1 år (innan jag hade Tjalle). Jag och Trevina har varit på 4 clearrounder tillsammans och 1 ridläger. :) Hon är en jättego ponny :)

Vi red på en grusväg, skritt trav och galopp. Men det regnade KONSTANT HELA RIDTUREN. Det var sånt där äckligt tätt regn, vi alla frös jätte mycket och var svin kalla. Men så tänkte vi: Varför klaga? Det finns värre saker än det här!

Nu har jag tagit ett varm bad i badkaren och är laddad inför att göra:


* Smörja benen
* Städa på rummet
* Gå igenom vad som ska med
* Packa kläder tills imorgon

Bye, I have a lot of things to do! All this but also SO, MA and ENG! :o

Brr!

Usch usch, idag har jag varit ute på den mest blöta, kalla, blåsiga och äckliga ridturen pålänge!
Fryser som en ja jag vet inte vad, mer om detta får ni veta sen för nu ska jag ta ett varmt gott bad! Mumma!

Btw så åt jag precis en macka och becka ba:
- Stopp ät inte mer. Titta här, så visade hon mig en brödbit från samma förpackning som var helt möglig! Fattar ni att jag typ kräktes eller? :O

Godmorgon!

Här kommer ett par bilder på mitt fluff hår :D






Nu måste jag springa till bussen!

Tjuu

Just nu kollar jag på ett program om dom två barnen som blev förflyttade från sin fosterfamilj som dom verkligen VILL vara hos!! Jag hänger inte med jätte mycket men FY FAN FÖR MARKS KOMMUN! SÅ JÄVLA HEMSKT! :'(

Nu ska jag diska, packa tills imorgon och fixa lite små saker. Tror inte det blir något mer inlägg ikväll. ;)

Imorgon ska jag åka till stallet och eventuellt rida ut med amanda (eaqi ni vet) samt packa färdigt allt tills på fredag då vi tar med Tjalle till våra släktingar för han ska "börja" köras in. Jag ska även prova dom nya transsportskydden och ett reflextäcke jag kanske ska köpa av emma (www.emmaochpegasus.blogg.se) :D

Här kommer bilder på mina fina flätor som elin gjorde på mig förut!!





Haha! xD

Jag kan ju avsluta med att skriva en liten rolig grej....

Jag, mamma, becka och elin sitter vid matbordet.

Mamma pratar med mat i munnen och jag säger med munnen full med mat...
- Mamma sluta prata med mat i munnen!
Då säger becka med munnen full med mat
- Men nu gör ju du det med patricia!! xD

HAHA jag tycker det var såå kul! Säkert ingen som fattar eller ens tycker det är kul men det var kul! xD

HAHAHAHAHA nu ska jag fortsätta vara arg på marks kommun ett tag! Sen ska jag längta tills imorgon då jag ska träffa Tjalle älsklingen ♥

Dagens inköp!



Vi var ju på Tre hästar förut och lämnade in lite begagnat grejjer.. :)
Det enda köpet vi gjorde var ett par transportskydd!

Vi tänkte ju köpa ett par transportskydd från HÖÖKS som jag verkligen älskar! Nämligen dessa :


Men idag på tre hästar blev jag kär i dessa Schockemöhle skydden:



HISS eller DISS?? Jag tycker HISS men hoppas att dom passar bara!  :thumbup:
Dom har vunnit bäst i test på www.hippson.se över både pessoa, amigo, shire och hööks transportskydd :)

Som ni ser så är det reflex i kanten :P

Helluuu....

Denna dagen har varit jätte rörig. Hela jag är rörig! Här ska ni få höra...

Det började med en jobbig morgon, var sviiiin trött verkligen. När jag kom till skolan hade vi SO och jag skrev färdigt mitt arbete - MEN när ja skulle spara det så försvann allt jag hade skrivit! Tänkte att det är inget att irritera sig över. Det är som det är. MEN JÄVLA DATORHELVETE! :O Efter det blev jag ännu mer virrig av mig och helt trött fortfarande. Vi åkte ju till badhus/ishallen efter lunchen, då glömde jag mina vantar i skolan så jag fick springa tillbaka och hämta dom. När vi väl kom på bussen var alla jätte trötta så jag, Ewe, Amanda (www.eaqi.blogg.se) och jossan (www.edjf.blogg.se) satt alla och lyssnade på musik i var sitt headsett. Jag kände mig jätte social xD Jag valde att bada denna gången, så först simmade jag 8 längder (det var alla tvugna att göra) sen "lekte" jag lite med Jossan och Amanda. Efter det simmade jag 8 längder ryggsim för att träna magmusklerna och benen. När jag skulle ta bussen hem sen tyckte jag att det var tomt i väskan och kom på att jag hade glömt handduken, så jag sprang tillbaka in i omklädningsrummet och såg då att jag hade glömt både handduk, schampoo och bikinin! :O Shit jag är helt borta idag!

Nu är jag hemma för vi slutade 14:10 i och med att vi hade varit på oasen. Jag har käkat två bullar - MUMS!
Nu ska jag städa här hemma för om ca 45 minuter kommer Elin till mig. En kompis som går i 9:an på min skolan. Vi ska åka en sväng till kungälv med mamma och becka sen. Ska till tre hästar och bibblan bla :) Sen får vi se vad som händer.. :)

Just nu känner jag att detta inlägget som skulle vara väldigt kort blev väldigt långt! xD

Hejdå! =D


Heeej

Nu sitter jag och amanda i hennes säng och laddar över bilder och filmer från dagen. Det har varit en händelserik dag ;) Skoldagen var mycket rolig. Mycket flum och mååånga skratt :D
Efter skolan gjorde jag och amanda pannkakor MUMS jag gjorde en perfekt pannkaka den får ni se här nedanför!
Sen gick vi till stallet, vi bestämde oss att vara hemma senast 2 timmar senare alltså innan klockan 7. Men v misslyckades med 10 minuter... :/ Tjalle var skit pigg idag, började galoppera från halt och så.. Vi skyndade oss att rida iväg ganska snabbt och red till hea :) Vi hoppade över en stock och några diken. Men en gång så hoppade jag bakom amanda och Tjalle blev väldigt pigg och rejsade lite. Men efter stocken så saktade qlementine ner och Tjalle hoppade åt sidan för att inte springa in i henne. Då kom jag på sniskan, han började bocka och JAG FLÖG AV! :O Ville inte släppa han men han bockade och sprang iväg. Jag fick panik och sprangefter och RAMLADE ! :O HAHA klumpeduns! Jag fick panik och försökte stoppa Tjalle. Han sprang fram och tillbaka men ville nog inte springa ifrån qlementine så tillslut kom han fram till mig! TUR det, tänk om han hade sprungit hem över vägen och allt! :O
Tuur det! :D Sen hoppade vi lite till innan vi gick hem. Han var SKIIIT pigg verkligen! När vi kom till stallet var han lite dum i spolspiltan och så men han var nog på lite dåligt humör och det blev jag med. Men nu ska jag glömma det! Det är en ny dag imorgon... Då ska han vila, shit vilken raket becka kommer få på torsdag :/
Här kommer en film från när vi hoppade och en bilder på underbaringen <3

Godkväll! =)))

Transport outfits!

Jag har två stycken transsportoutfits som jag vill köpa! :D Fast dom är ganska dyra så det blir nog inget med det...:(
Första outfiten: (ska köpa dessa transsportskydden)



Fint transsporttäcke!

Eller kanske detta ? :)



+
 

+


Den andra outfiten kommer senare för jag måste verkligen gå till lektion nu! :)

Men vad tycks? hiss eller diss?


Haaj!

Jag är i skolan nu, vi ska ha engelska men har ingen lärare, eller aa han har inte kommit än. xD
Förut hade vi musik, jag spelade gitarr. Amanda filmade det så jag kanske lägger upp filmen ikväll för jag ska ju sova hos henne.

Nu är det nog bäst att jag tar och börjar jobba lite. Btw så ser det ut att bli ganska fint väder så det lutar mot en ridtur efter skolan :D

Hejdå sålänge ;)


Godnatt!

Nu är klockan mycket och jag ska sova :D
Imorgon ser dagen ut såhär:

* Packa ner kläder + badkläder + USB + reflex + kameran
* Skola till 15:20 - GLÖM INTE BÖCKERNA PATRICIA!
* Följa med Amanda hem :D
* Eventuellt rida, får se imorgon.
* Vara med amanda hela kvällen! :))

Onsdagen ser ut såhär:

1.
* Åka till Oasen med skolan - BADA
* Vara med Elin
* Åka hem runt 7 tiden
* BLOGGA :D
2.
* Åka till Oasen med skolan
* Åka hem och lämna in grejjer på tre hästar + lämna böcker på bibblan + hämta beckas skor i hålta
* BLOGGA :D

godnatt ♥

2 saker

Glömde säga 2 saker!

1. Tjalle avmaskades idag! Känns skönt att det är gjort nu ;)



2. Tjalle står inne inatt tillsammans med sina brudar Qlementine och Trevina. För att det regnar något så fruktansvärt och blåser såå mycket. Så nu har han massa hö att smaska på, om han inte redan har ätit upp det så glupsk som han är! Natta släpper ut dom tidigt imorgon bitti.


Haj!

Jag kom hem ganska tidigt från stallet idag, mamma hämtade mig och Becka.
Men trots det har jag bara fått tiden att försvinna utan att göra något.
Jag har bara duschat och kollat på Paradise hotell.

Vädret har verkligen varit SKIT idag, så becka gick på en 20 minuters promenad med Tjalle.
I och med att det blev som det blev så får vi se om jag rider eller inte imorgon, hade ju tänkt att longera.

Jag städade uppe på logen och i sadelkammaren, så nu är städningen så gott som klar.
Nu är det bara lite grejjer på logen som behöver fixas. Tex laga en vägg och sätta plast i fönsterna mm :)
Sen kommer det eventuellt en port till logen, plastremsor till ingången och en dörr mellan logen och lilla stallet.
Hade varit så himla lyxigt asså! :O

Nu måste jag bestämma vilka dagar jag ska ha Bettan och Maggie, dom är två gamla b-ponnys som jag red innan jag blev förstor. Jag ska fortsätta ta hand om dom lite bara för att dom ska bli lite ompysslade och så. :D
Men det är ju det att tiden räcker inte till så det blir nog 2 dagar i veckan bara...


Blev inga bilder från stallet idag, jag ska försöka bli lite bättre på det ;)



Veckans schema

Veckans schema är lite oklart. På fredag åker vi till våra släktingar som bor i Svenljunga (sexdrega), Tjalle ska åka med. Där ska vi rida han men han ska framförallt tömköras av Lars-Åke som kör in hästar. Det tar ca 2 timmar att åka, men jag tror att Tjalle är snäll så det är nog inga problem ;)

Påvägen dit på fredag så stannar vi vid hööks och provar stl 125 på vintertäcket och ser om vi kan byta fleecetäcket ;) Så det blir mycket miljö och lastträning. Men det ska blir roligt med en lite tripp, hoppas att allt går bra bara!

Jag tycker man ska göra så mycket man kan för Rosa bandet.
Jag och Tjalle stödjer Rosa Bandet!




Nu ska jag sova och tänka på hur fantastiskt det är att jag har en egen ponny. Inte vilken ponny som helst heller!
Godnatt på er underbara läsare ♥




Hissar och Dissar!

Detta är det 200:ade inlägget på min blogg! - Lite jag vet men det ska det bli ändring på ;)

Jag hissar och dissar:




Linnea Henriksson och denna låten! Så jävla braaaaaaaaaaaaa!




Ridoverall på vintern, lättare och mycket varmare! Jag ska köpa en snart ;)



Denna sortens bak skydd, något jag tänker köpa :D








Syntet sadlar, bättre än inget! Men usch, mår illa när jag tänker på dom!




Anonyma kommentarer! Och folk som fake kommenterar sina egna bloggar! - Så lågt! :O




Benskydd som inte är av något märke, tycker det ser så hmm,,, konstigt ut!
Såklart bättre än inget men iaf en stor DISS!




Nu ska jag lyssna lite mer på Linnea Henriksson innan jag går och lägger mig :D


FRÅGA

Måste verkligen fråga!

När du går in på min blogg, är menyn längst ner på sidan då eller är den som vanligt?

SNÄLLA SVARA! :D

Kommentarer!

Det är såå tråkigt att ni inte kommenterar! :O Jag vet att ni kollar men ingen kommenterar ! Fy på er...:(

När jag är inne på nån annans blogg försöker jag alltid hinna slänga till en kommentar! Nu måste ni bättra er! ;)

Stor DISS på att ni inte kommenterar!

Söndag ;D

Det har varit en jättehärlig söndag idag! Jag var ensam i stallet så gott som hela dagen. Jag tycker det är mysigt ibland. Men shit vad kallt det var i morse, verkligen svin kallt! Brr... Aja idag red jag ut på en 2½timmars långritt tillsammans med Ida Alaiso och Alexandra Olausson :D Vi red lite olika ridvägar vid Tofta och såå. Tjalle blev svin trött, men han var såå duktig så han fick en extra dl havre idag! Haha!

Jag var ju i stallet väldigt många timmar idag, men ändå gjorde jag inte så jätte mycket. Det brukar bli så på söndagar. ;) Det jag gjorde var att: Mocka, Rida, putsa, städa på logen, sorterade täcken, gick runt hagen och lite små grejjer. Nu går hästarna i lilla bergshagen + ängen för att det finns mer gräs där så då behöver dom inte få hö än.

Jag kom hem vid 18 ungefär, sen dess har jag duschat, tömt XC70 som ska lämnas tillbaka imorgon för den nya bilen kommer på måndag :'( Kommer sakna bilen! Jag har även vikt tvätt, sååå duktig jag är! :D





Tröttelin!

Jag sitter nu och äter frukost - cornflakes och vaniljyoghurt. Jag ska alldeles strax åka till stallet, så jag har mycket tid där. Som jag har skrivit förut så älskar jag ju söndagar, att bara vara i stallet hela dagen! :D

Jag tror inte jag har så mycket att säga nu...


Godnatt!

Nu har jag spenderat ett par timmar till att försöka fixa färdigt designen här på bloggen.
Jag är inte nöjd än men jag MÅSTE verkligen sova!
Jag ska upp tidigt imorgon och spendera dagen åt Tjalle =)
Jag ska rida ut med Ida och Alex :D
Nu är jag verkligen såå trött.
Jag hoppas verkligen att jag får lite tid över till bloggen imorgon ;)
Hej sålänge och godnatt!

BILDBOMB!

Jenny tog kort på mig och Tjalle idag! =)
Tack Jenny! :) <3



Haha Tjalle räcker ut tungan ;)



Han har ju inte riktigt hittat tekniken än så det blir lite fula hopp.
Men vi ska löshoppa honom någon dag så då kanske det blir lite bättre.  



Haha jag tycker denna bilden är sååå rolig xD



Haha jag gjorde ett konstigt titt hinder! xD



Snygging hästen ♥



Oops, tjockis :/












Älskar denna bilden ♥
Speciellt den sjukt underbara hästen!



Snygging (L)






Vilken konstig färg han ser ut att ha xD



Tjalle äter sin mat som han älskar såå ;)




Här kommer filmen från när vi hoppade.
Det ser inte så bra ut men huvudsaken var att vi hade kul idag ;)






Härlig lördag!

Jag vet att jag har varit skit dålig med att blogga nu. Tråkiga och få inlägg.
Denna dagen har gått enormt fort. Jag, Jenny och mamma åkte till stallet vid 11 tiden.
Hästarna hade inte varit inne inatt så det var inget att mocka så vi fixade bara vatten.
Vi tömkörde lite idag och han var skiitduktig verkligen! :O Så tolt över bästa killen blir jag ♥ Sen travhoppade jag i paddocken i ca 20-25 min bara för att han skulle få ha lite kul. Sen skrittade jag ner till havet. Det gick sådär på dressyr fronten men han tyckte det var super kul! ;) Jag ska ladda upp lite bilder och en film sen efter jag har ätit.

Mamma har gjort en kyckling gryta som vi ska äta nu. Mums, sen blir det slappis kväll med en hel del bloggande.
För nu ska jag bli bättre på att blogga för det blir så mycket roligare då :D

Hej svejs sålänge! :)
 


Godmorgon!

Jag och Jenny somnade någon gång vid 2 tiden igår eller något ;)
Filmen var inte lika bra som jag hade förväntat mig men den var enormt sorglig ;)
Buhuuu :'(

Nu ska vi strax käka frukost och så, sen drar vi till tre hästar och sen till stallet :D

Återkommer nog ikväll :D


Heej!

Nu sitter jag och Jenny Penny vid datorn :D
Vi har kollat på idol och lanat Bubble trouble i mängder!
NewBitmapImage.jpg Bubble Trouble 2 image by bishaxx


Nu ska vi kolla på film =D
Vi ska se Hachiko - sägs att det är en gråt film :/



Sen kommer jag nog inte blogga mer ikväll!
Btw så skrittade jag barbacka i typ 30 minuter idag, han var bäst :* <3
Hejdå!

And btw, tråkig bloggning idag jag vet men jag hade inte tid och lust ;)

Imorgon

Imorgon åker jag till stallet och skrittar ut en kortis barbacka på Tjalle. Jag och amanda ska nog skritta tillsammans. Sen ska jag försöka ta en så tidig buss hem som möjligt. För runt 6 tiden kommer Jenny (en kompis från ett ridläger jag var på i år). :D

Vi ska först handla och laga mat för vi är ensamma hemma. Mamma jobbar ;)
Sen kommer vi vara inne på datorn, spela spel, kolla idol och filmer :D

Lördagen ser ut såhär:
Vi åker till tre hästar för att lämna in grejjer som ska säljas, efter det åker vi till stallet och jag tror jag ska hoppa lite smått i paddocken.

Jag tror det kommer bli en rolig helg! Söndagen ska jag spendera i stallet. Städa och fixa, det finns ju ALLTID grejjer att göra i ett stall ;)

Nu måste jag sova, godnatt :D

Heej!

Idag red jag ju dressyr lektion! Det gick verkligen skiiiit bra, han gick jättefint och var hur go som helst. Mot slutet blev han väldigt trött och stack mot stallet och bröt av i galoppen oså. Men han är ju inte van vid att gå så hårt som han gjorde idag.

Vi övade på tempot och att han skulle trampa under sig, ställningen, hörnpasseringarna mm. Red mest på volten och fyrkanten. Trodde aldrig att han skulle vara så lugn och sansad och gå så bra. Visst han gick inte i form hela tiden och han var absolut inte ärlig hela tiden. Ett - var att jag hade så mycket att tänka på så jag GLÖMDE AV SITTBENET!? :(

Jag är iaf jättenöjd, trodde inte att det skulle gå så bra. ;) Jag har verkligen hittat den perfekta hästen, han är så bäst!!! :D ♥

Här kommer lite bilder :)

Mina lindningar (jag vet jag är skit dålig på att linda)




Jag brukar knyta svansen när jag lindar så den inte är ivägen =)



Lektionen











Får räcka med bilder så. Jag ska spara några filmklipp jag har så jag kan se dom sen. Det var ju ändå 1:a dressyrlektionen!

Älskar min ponny <♥


Bråttom!

Pågrund av att jag har suttit vid datorn en stund så är jag lite stressad nu :P

Men här kommer dagens outfit! :)


Natti natti!

Nu ska jag försöka sova!
Imorgon ser dagen ut såhär:
Skolan sen till stallet och mocka och sånt först. Borsta lite längre än vanligt. Linda och rida dressyr lektion! Sen ska jag stretcha osv o så! Jag får inte glömma att ta hem grejjer som vi ska sälja på tre hästar.
* Reflexländtäcke
* Fleecetäcke
* Grimma
* Sadel
* Transsportskydd
När jag kommer hem ska jag bara duscha och så som vanligt. Kameran följer med till stallet så bilder kommer nog upp här efteråt ;)

Tänkte skriva lite bloggar som jag läser!

Dom bästa:
www.dressyrmupparna.blogg.se
www.finest.se/katrin

Vänners bloggar
www.edjf.blogg.se
www.emmaochpegasus.webblogg.se
www.eaqi.blogg.se
www.olssonannie.blogg.se

Medans jag ändå håller på att skriva kan jag ju berätta att mitt hår har blivit jätte långt! :O

Här kommer två helt sjukt roliga bilder på mig tagna typ för 8 månader sedan



Här kommer bild från idag!



Nu ska jag spara mitt hår, långt ska det bli!
Men sen klipper jag nog av det, rätt gött ändå! :D

Btw jag satt just och tänkte på hur sjukt jävla grymt det här året har varit. Det har varit enormt händelserikt både bra och dåligt, kanske tycker jag att det är bästa året på länge bara för att min dröm har gått i uppfyllelse och JAG HAR EN EGEN HÄST! ♥

Jag avslutar detta inlägget där, det känns bra så.
Härmed säger jag godnatt och puss! :)

Tjo flöjt i mösen!

Idag följde jag med Emma till Nina för hon skulle träna.
Det gick jättebra för henne och pigge :D

Här är en liten film och några bilder, det blev väldigt mörkt så det blev inte så bra bilder...:/






Just det mamma krockade ju i morse, JÄVLA SKIT! :(
Men man ska vara glad att inget värre hände med lilla mami! :)
Vi har fått en lånebil - En Volvo V70 svart :)
Nice price säger jag bara, vi vet inet om bilen kommer går att laga men får se...

Våran bil:



Lånebil:


Nu ska jag :
* Duscha
* Packa tills imorgon
* Lägga in ett sista blogg inlägg! ;)

Hejdå sålänge! :)


Godmorgon!

Tack vare att jag gick och la mig hyffsat tidigt igår så var jag superpigg i morse och vaknade till och med lite tidigare :D

Men.. Då ringde mamma och sa att hon hade krockat med bilen.
Hon hade kört mot grönt och då kom en kille som hade kört mot rött och körde in i henne.
Så nu har vi ingen bil :O :(
Men mamma är oskadd iaf ;) ♥

Hon har inte tagit något kort på bilen men den ser ut såhär typ:




Nu måste vi ju skaffa ny bil också, hoppas att vi inte behöver betala något iaf! :I

Nu ska jag göra i ordning mig, idag åker jag med Världens bästa Emma till Nina när hon tränar :D
Emmas blogg heter emmaochpegasus.blogg.se

Bye!

God kväll!

Det var en jättemysig stalldag idag, jag har fortfarande jätte mycket stall lust :D ..,.,

Idag mockade jag.
Det är 3 hästar på "logen" (som vi kallar lösdriften) vi turas om att mocka.
Men har inga speciella dagar.
Men tex idag mockade jag för Amanda (eaqi.blogg.se) ska mocka imorgon då Tjalle vilar och vi inte åker till stallet.

Jag red till krokens väg i en timma, bara skritt och trav.
Klättrade även uppför en brant backe, jag tänkte jag skulle rida dit nästa vecka och klättre uppför den typ 10 gånger som träning :D
Jag red ner till vattnet, och han var hut töntig som helst, efter 10 minuter fick jag iaf backat ner han i vattnet ;)
Haha, men har var suverän hela ridturen!
Älskar min bäbis :)♥
Imorgon ska han få hel vila = han får bara gå i hagen och gotta sig heeela dagen ;)


Bild:
Bild på Tjalle i hagen från idag :D



Video1:
Jag hoppar på någon konstig grej i skolan !



Video2:
Jag och tjalle travar!



Godnatt nu ska jag lägga fram kläder tills imorgon och sova sen :D

Jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska göra imorgon kompis/hemma dag (städa, jogga, plugga, blogga) :/

Bloggning!

Bloggning är ju väldigt kul, så ibland på morgonkvisten såhär så vil jag blogga!

Då kommer dessa kanske enormt tråkiga inlägg men dom är så mysiga att skriva.
Även fast det inte står något speciellt i dom.
Det brukar alltid stå att jag ska snart gå till bussen, för det ska jag ;)

Nu längtar jag tills jag ska till stallet och vara med min älskade ponny :*

Såhär ser min stalldag oftast ut:

* Blöter upp betfor
* Byter om
* Mockar, fixar vatten (om ingen annan har gjort det)
* Sopar och kanske städar lite i stallet
* Tar in och borstar i ca 30 min
* Rider i ca 30-90 min
* Borstar av i ca 10 min
* Stretchar, ger mat, sätter på täcket och släpper ut.
* Sopar efter mig och tar undan sadel, träns o ryktlåda.
* Putsar ibland
* Byter om och cyklar till bussen!

Nice price !
Jag älskar allt som har med stallet att göra förutom när hästarna har smitit igenom staketet i hagen, när det ser ut som ett bombnedslag och jag måste städa och när hästen är skadad. peppar peppar ta i trä....

Just det han har ju mugg, blää. Hoppas det försvinner fort.
Vi behandlar det med jodopax och helosan.
TIPS!?!?!



BYE!


Godnatt inlägg!

Jag är klar med allt och har precis fått i mig två suupergoda bullar så nu är jag glad och nöjd.
Jag ska sova nu innan klockan blir för mycket.

Imorgon åker jag till stallet och rider ut på ett travtränings pass.
Btw, Tjalle har mugg på höger bak som nu ska behandlas....:(
Buhu äckligt ;)

Tänkte att jag ska ta mig en dag då jag fixar till det lite här på bloggen med design o sånt :D

Nu säger jag godnatt! ♥

Staaan!

Det är så mysigt att vara i stan med sina vänner.
Shoppa, fika o ja ni vet :)
Men idag hade jag inga pengar :(
Men snälla Ewe bjöd mig på en glass.
Ewe köpte en svea mössa och en halsduk.
Jag köpte INGENTING!
Men det var riktigt mysigt, fast bussresan påvägen hem var inte så mysig.
Det satt en hund och pruttade massa äckliga äggmökar bakom oss, USCH!
Men vi skrattade mycket iaf.

Jag har berättat för Ewe om mina favorit bilar med!

Volvo V70!
Min absoluta favorit, NÄSTAN alla färger men vit, svart, beige och röd är absolut snyggast!


Saab vet inte vad den heter men endast svart och silver är fina! :) Kanske vit med..?




Auodi a4 den nyaste modellen - endast svart!


Mitt dröm ekipage

   rod_classic.jpg
+

 Detta ekipaget fast V70 modellen på bilen!


Eller


+


Shit vad jag vill ha asså! :O

Aja, här kommer en bild på min goa glass som jag fick av underbara snälla Ewe :D
Rånet är min, kooola glass :D



Nu ska jag
* Måla naglarna
* Skicka bilder till Ewe
* Städa på rummet
* Lägga fram kläder tills i morgon
* Paradise hotell 19:30


Hej sålänge!

Shobreee!

Är nu i skolan, vi har precis ätit.
Det var någon äcklig gryta men jag fick paj från hemkunskapen.
Idag ska jag inte åka till stallet utan jag ska åka med Evelina till GBG som sagt.
Sen ska jag nog städa på rummet för det ser ut som att det har varit ett BOMBNEDSLAG! :O

Nu efter lunch ska jag ha språk, det är så hiiimla tråkigt.
Jag har tyska, men som tur var har emma, amanda och jossan det också :D

Byee!

Veckans ridschema



Söndagen fick inte plats men då ska jag (P) rida ut på galoppträning.
Becka (B) ska åka iväg till helgen däför rider jag för det mesta.

Hel vila menas att han går i hagen hela dagen för att vila hjärnan.
Det är ju mycket att tänka på när man är 4 år :)
Vanlig uteritt för mig är typ 45 min skritt trav och lite galopp :)


Fråga gärna massa frågor, hur rider du din häst? :D

Nu ska jag sova, är trööööött!
Godnatt :)

Dagens ridtur!

Glömde ju skriva att vi åkte till stallet direkt när vi kom hem.
Jag och becka bara för mamma skulle jobba.
Vi tog in ♥ som hade varit dum och smitit idag! :O
Han hade trängt sig imellan grinden när amanda tog in Qlementine xD

Vi provade alla grejjerna som tyvärr inte satt så bra :(
Sen tömkörde vi en svnäng innan jag red.
Blev en "vanlig ridtur" som jag kallar det.
Red till Hea, skritt trav och galopp.
Han var lite dum och ville inte sakta av när jag sa att han skulle göra det.
Annars gick han jättebra :D

Imorgon ska Becka rida ut, jag ska med Evelina till GBG ;)

Det blev tyvärr inga bilder idag men det kommer ! :)

Söndag

Idag åkte vi förbi HÖÖKS påvägen hem!

Detta köpte vi:



Blått fleece täcke med hals köpt på HÖÖKS
Var för stort så ska se om vi kan byta :(



Svart borste, köpt på mässan.



Thermo master täcke 300 gr fyllning köpt på HÖÖKS
Också lite stort så ska ev byta! :(



Svart schabrak köpt på hööks,
Himalaya saltsten köpt på mässan!


Putsgrejjer från mässan, äpplen från ica xD, reflexer från mässan!

Det var vad vi köpte idag, synd att täckena inte passade men hoppas vi kan byta båda!

Längtar sönder tills vi ska till Ullared - SHOPPA! :D
 

Lördags

Har saknat min älskade lilla blogg lite faktiskt :D

I lördags åkte jag mamma och becka till borås hästmässa, det var massa clinics och montrar  - Roligt med andra ord :D



Kusin Casper

Efter mässan åkte vi till släktingarnas gård ryasjö hästgård!
Det blev en höstridtur och sen Dipp framför tv:n.


Jag och Becka

Casper gör peace tecken

En härlig lördag! :D


Tillbaka!

Jag och Emma testade att blogga tillsammans men vi båda tyckte det var roligare att blogga själv.
Denna helgen har jag varit på hästmässa i borås.
Det var riktigt bra, kollade på clinics med Tobbe Larsson och Jens ngt xD
As bra var det =)

Sen var vi på hööks och shoppade loss lite grann :D
Bilder o så kommer ikväll, nu ska jag och rebecka ta moppen till stallet!
Hej så länge!


Ponnyliv!

Läs www.ponnyliv.webblogg.se


RSS 2.0