God förmiddag!

Idag sov jag till tio. Sen dess har jag bara städat på rummet... booring!!

Men snart ska jag åka in till stan med Evelina!



Jag måste köpa shorts - jeanshorts tänkte jag mig. Sen ska vi kanske kolla på kortegen eller kanske bara chilla i slottskogen?? :)

Sova uut

Imorgon ska Becka ta Tjalle och jag ska sova ut!! :))

Härligt!


Dagens ridpass

I och med att Tjalle har tappat en sko ----> :((
så får han vila tills på måndag då hovis kommer! Istället blir det pyssel!

Tröttsamt att inte kunna rida :(

Header tävling!

Jag vann en header på www.rilfarna.blogg.se

Dessa bilder vill jag ha med, men amanda! Du får göra som det blir bäst med bilderna, om det blir krångligt så får du ta bort 1!











Alltid lika svårt att välja bilder! :/

Tjo

Förlåt ännu en gång för att jag inte har bloggat. Men jag var helt slut när jag kom hem. Jag har bara chillat och bakat en kaka :)

Sååå god! Typ som sockerkaka!


Duscha dax

Nu ska jag duscha sen ska jag nog sova! Natti

Imorgon ska jag rida... fast nej! Han har tappat en sko så jag kan nog inte rida. Får nog tömköra då, FAN! :(


Dax för skoning!!

Torsdagen den 28/4

Dagen blev inte riktigt som den var tänkt att vara. Mamma jobbade så hon kunde inte komma på mötet och köra mig till stallet. Ist så åkte jag till stallet 15:30 och var där 16:00. 16:10 hade jag mockat och fixat vatten + foder. Sen tog jag bara in honom om smörjde på linimentet - han fick vila. Sen åkte jag tillbaka till skolan och var med på mötet. Strax innan åtta åkte jag hem och nu har jag inte gjort någonting. Jag ska alldeles strax hoppa in i duschen

Nu vet jag nog allt jag behöver inför London resan, om 1 1/2 vecka åker jag. Ska bli såå kul men jag är såå nervös. Känns som att flyget kommer att krasha och jag kommer dö....:(


Natti

Nu är det dags för mig att sova!

Imorgon blir det skola och Cabaré träning tills 17:00 sen möte inför london och därefter till stallet och tömköra!

Transportskydd?

Smaken är som baken, delad i två!

När det gäller transportskydd så har jag inget emot dom utan ser det som en billig försäkring. Bra skydd om hästen skulle trampa på sig. Varför inte liksom?

Men självklart kan hästarna skada sig av att ha transportskydd med, dom kan ju bli rädda för skydden och i värsta fall fastna. Men dom går ju lätt sönder och jag tror att fallen där hästar skadas pga skydden är mkt ovanligare än skador utan transportskydd.



Tjalle har sånna här fast bruna

Åsikter på internet



Nu har jag fått nog! Bloggandet blir allt större, allt fler har bloggar och det är såå populärt att hissa och dissa. Men ofta används hårda uttryck och det händer varje dag att man läser om när någon skriver nedtryckande ord om saker som man själv har.

Klart att man blir ledsen om någon skriver "Fattar inte hur man kan ha på sig det här/fattar inte hur man kan andvända detta på sin häst/skitfult/gräsligt" etc..

Självklart ska man veta att man har ju inte saker för att andra ska tycka om det utan man köper det man gillar och alla tycker inte lika dant.

Men det är sorgligt att folk skriver en massa elaka saker på datorn, men IRL säger dom att allt är fint.

From NU ska jag bara utrycka mig med "Inte min stil/inte min smak" för att inte såra någon annan!


Dagens ridpass

Idag red jag i paddocken över lite bommar, gjorde lite tempoväxlingar och olika vägar samt halter. Han var på riktigt bra humör och var super duktig! Han bråkade endast 1 gång och gav sig fort. Han var perfekt förutom att han blev lite stressig i traven. Jag red i padd ca 20 min och skrittade ut i ca 8. Jag ville inte rida så länge när han ändå hade varit så duktig!






Dagen

Hejhej
Jag har fullt upp i skolan och imorse så försov jag mig så jag har inte haft en sekund över till att blogga. Dom närmaste 3 veckorna har jag också fullt upp.

Denna veckan har jag cabaré träning till 5 och sen stallet och lite annat smått och gott. Nästa vecka är det uppvisning vilket innebär skola från 9-22 typ...
Veckan efter det ska jag till London. Alltså har jag inte så mycket tid till bloggen ;)

Sova

Jag skulle egentligen blogga mera och kolla BB men jag orkar inte! Går och lägger mig nu! :)

Natti

Pollen



Någon mer än jag som reagerar på pollen? Jag är nog allergisk mot björkpollen bla. Alltid såhär års kliar det som in i ******* i ögonen + att jag är snuvig, nyser och har ont i bihålorna. Men om jag tar allergi tablett blir det bättre :)


Dagens ridpass

Idag red jag ut i ca 45 min. Det gick jättebra i skritten och han var pigg och framåt men lite tittig och hispig. Jag travade på en grusväg och då vände han ca 3 gånger och var lite bråkig. Men det gick bättre men jag fick vara på vakt för han är snabb. På hemvägen var han jätteduktig och arbetsvillig. Försökte få honom mjuk i en låg form och det gick bra =)


Bb låten

Big brother freak som jag är så har jag fastnat för denna låten! Känner du ruset? oh oh oh det är fest i hela huset! :D

Natti

Imorgon ska jag till skolan och jag måste sova för jag är mega trött!

Men jag återkommer imorgon! Jag ska till stallet och rida på bästa hästen mee :)


Påskritt

Jag var med på en påskritt, jag red en stor svart nordsvensk som heter Damm. Vi red en ritt på ca 2 timmar och i den så var det tipspromenad, det var 12 frågor, varav allt mellan sveriges modersraser till Malin Baryards nya häst smeknamn, färg på rosetter, bedömning i hoppning och vart Kyra bor. Jag fick ALLA RÄTT! :D Men jag red inte med och såg skilje frågeburken så jag gissade bara när en tjej berättade hur stor burken var och vad som var i.

Jag gissade på att det låg 49 godis kolor i burken, och det var 48! Snacka om tur, önskar jag hade det lite oftare! :P

Jag fick ett vinrött schabrak och godis!


Tjoo

Hejhej!

Jag skulle egentligen åkt hem igår men jag valde att stanna en dag till, skulle kunna var där hur länge som helst.
I helgen har jag åkt häst o vagn, ridit, åkt flotte, gått på promenader, fodrat hästar mm, fodrat kossor mm, vart med släkt, lekt med sysslingarna, varit på påskmiddag och påsk brunch. Ridit påskritt, grillat, solat och fikat. Vädret har varit HELT sjukt fantasktiskt, det är ju sommar! Shorts och linne är det som gäller, och det är bara april. Hur ska detta gå? :P UNDERBART

Jag har passat på att steka i solen kan jag tala om!

Bilder kommer imorgon!

Men jag har allt saknat Tjalle, det ska bli underbart att komma ut till stallet och gosa med honom imorgon, och inte minst rida honom! Han har inte ridits på 4 dagar! :P

Tur

Tur att Patricia kmr hem ikväll.. Jag är nog inte skapt för det här med bloggandet. Jag har tagit en del bilder (med mobilkameran visserligen) men jag lägger ju inte upp dem i tid.

Från promenaden i lördags :







Tjalle i vitsipporna



- Min outfit i söndags. ;D

Blåa mountin horse ridbyxor. En rosa T-shirt. Svarta strumpor. Joggingskor från sportex. Magväska lr ngt liknande som jag vunnit på en gammal gymkhanatävling. En grå tjocktröja hade jag med mig också men den behövde jag inte använda i den värmen som rådde.

Bilder från tömkörningen i paddocken :






Är det redan paus ? :o












Idag fick Tjalle gå och sola sig och må gott i hagen utan avbrott för ridpass lr liknande :







Tack för de här dagarna, det har varit roligt att blogga för er!


På återseende //








Jädrar i min lilla låda

Här skulle jag ju uppdatera.. Oops.. Glömde det.

Nu väntar jag på att badkaret ska bli fullt så att jag kan bada. Kom precis hem ifrån stallet nämligen.

Tömkörde Tjalle i padocken över bommar idag. Det var kanonkul tyckte vi båda :)


- Här får ni en bild precis utanför stallet.



Ha en fortsatt bra ( + solig ) dag   // 

Tillbaka

Nu är jag hemma igen. Jag har redan varit i stallet så det är klart :)

Idag promenerade + sprang jag med Tjalle.





Mer bilder och mer info får ni efter att jag har handlat skor.

Hejdå



//    

Bilder

Bilder från min mobil.

- En bild från ett par veckor tillbaka. Det hade ösregnat hela dagen så det var en frusen Tjalle som fick komma in. Det hade regnat igenom täcket han hade ute.

- En bild innan ett ridpass.

Oj, nu måste jag skynda mig till bussen ser jag.. Fortsätter senare...

Gästbloggning

Hejsan alla läsare. Rebecka, Patricias syster här :)

( <---  Det här är jag )

Jag fick uppdraget att gästblogga om vad jag gör med Tjalle medans Patricia är bortrest.

Torsdag : Vi åkte ut vid två tiden, fixade Tjalle innan Patricia åkte till Borås . Patricia red ut en runda själv mot Tofta hållet till sen Melvinsväg. Säger er inte så mkt kanske men hon red ut i allafall. Jag mockade och fixade sedan fick Tjalle gå ut i hagen igen.

Fredag: Jag tog 12 bussen ut till stallet och grejade.  Körde ut vatten till hagen bland annat. Sedan tog jag in Tjalle och borstade och gjorde iordning honom. Linimentade hans knän och tempade honom. När vi var fit for fight gick vi upp i paddocken där jag byggt upp en rundpadock. Jag longerade honom i 25 min. Han var lyhörd och positiv. Han kan kommandona "smack smack" eller vad man ska säga. Tungljudet mot gommen, "klick klick" ni vet. Och Prrr-ljudet. Han skrittade igår också, det har vi inte gjord förut. I och med att han aldrig blivit longerad innan han kom till oss. Jag försökte lära honom "Saakta" som kommando för långsammare tempo/gångartsbyte också, men det gick sådär. Man märker så tydligt vilka ord han är van vid och inte. Om jag säger tex how lr något annat ist för Prr så förstår han inte och blir liksom "osäker" för han vill så gärna göra rätt. Han var duktig, tillsist stretchades han innan han fick gå ut i hagen igen.


Lördag:
Det återstår att se. Spänningen stiger :P






Natti

Nu ska jag sova, imorgon ska jag upp tidigt och ta pass!


Dagens ridpass

Idag red jag ut med min kusin som red Baylight, vi red i ca 30 min, sen skrittade jag i 10 min i paddocken. Jag red med bara grimma och tyglar men han var som han brukar. =)
Pigg o glá kexchoklad, men när jag skrittat i paddocken så blev han anfådd och jag trodde han var sjuk men han hade inte feber. Kanske var det bara lite varmt :)


Bjuder på en fantastiskt fin bild :D



Hiss



Jag rekomenderar verkligen Water for Elephants, en jättebra film som är både rolig, fin, spännande, sorglig och gripande. Den är verkligen inte förutsägande vilket jag älskar! En av dom bästa filmerna jag sett. Topp 10 iaf! :)

Dessutom tycker jag att Reese ser rätt så bra ut!!



Vacker!

Slottskogen o Bio

Igår var jag i slottskogen och på bio med min kusin och syster. Vädret var underbart!

Solglasögonen var på




Fina lamm


En äljjjjj


En till äljjj



Tjoo!



Jag följde min kusin till Bussen vid 18:00 innan jag sprang 1 mil. Efter min spring runda körde jag lite trappträning och annat smått och gått. Sen badade jag och nu har jag lagat mat. Köttfärssås och pasta!


Haha ser äckligt ut ju! Men de var de inte!

Nu tänkte jag slänga mig i soffan, ska skriva lite packlista och så inför imorgon! :)

Dålig bloggning

Jag har en liten mini blogg paus nu på lovet, alltså kommer jag inte blogga så mycket. Nu ska jag göra i ordning mig för att strax åka in till stan. Sen ska jag vara med min kusin och på torsdag åker jag iväg och då kommer det bli dåligt med bloggning.

Bye sålänge!!

Herrejösses

Jag har glömt att skriva att Tjalle ska vila idag, har bara glömt av det!

Jag får helt enkelt ta och slänga upp ett ridschema



Alltså kommer han bara ridas 3 dagar denna veckan :)
På fre, lör o sön är jag borta. Får helt enkelt se vad Becka gör med honom då :)


tjoo

Idag åkte vi till stallet vid 06:00 och kom hem vid 09:00, vi fodrade och släppte ut hästarna. Becka mockade medans jag red ut en sväng på Shoganan i det mysiga morgonvädret.

Jag tog alla hästarna samtidigt idag, gick helt okej!




Underbart väder

Någon mer än jag som är så himla glad över vädret?

Helt sjukt varmt har det varit hela dagen. 20 grader lix, i APRIL! Underbart, STACKARS dom hästar som går med täcke på!



Idag var det verkligen shorts, sandaler och solglasögon som gällde!

Hejåhå

Nu är jag färdig för dagen, frågan är bara om jag ska gå och lägga mig nu eller om jag ska kolla på Big brother...

I och med att jag ska till stallet tiiidigt imorgon och det kommer bli en fullspäckad dag så funderar jag på att lägga mig nu och dissa bigbrother. Svårt val där asså!

Såhär ser min dag ut:
ca 07:00 Till stallet
ca 09:00 Hem och sola/sova/göra i ordning mig
ca 12:00 åka till stan träffa kusin, picknik/promenad i gbg
18:00 Bio
ca 21:00 åka hem

Haha typ så :P

Dagens ridpass

Idag red jag i paddocken i ca 30 min, jag red över lite bommar och även lite lite gymkhana, (muggflytt o slalom i skritt).
Han var inte bråkig för 5 öre men han var lite stressig och hade lite svårt med avståndet på bommarna.

2 av 5 möjliga guldstjärnor till Tjalle idag


Inga bilder från dagen!

Färgning på G

Jag håller på att färga mina ögonbryn! Snyggt va? det kommer bli bajs!






Jag kan skela med ett öga! :D

Tjoo

Jag har glömt att blogga, bara för att det är såå fint väder!

Jo ni förstår att när jag skulle till stallet så åkte busshelvetet förbi mig så jag fick ta nästa buss och gå 3 km. Men jag hann precis allt i stallet och kom hem vid kvart över tre. Sen dess har jag solat och handlat met mamma.

Detta har jag kvar att göra ikväll:

* Promenad
* STÄDA
* Lite annat smått o gott som blogga, BB med mer :)


Mot stalle

Nu ska jag till stallet och rida min prins :))


Veckans schema

Såhär ser mitt Schema ut!


Måndag

Imorgon är det måndag och då ska jag till stallet och sen hem för att städa och handla.
Hej o hå vilken rolig dag...!

Även fast jag inte ska göra något speciellt så räcker det ibland att åka ut till Tjalle. Det är såå underbart att bara vara i stallet och gosa med honom. Längtar redan nu! Jag ska faktiskt rida i paddocken imorgon tänkte jag :)



Älskar dig ♥


Bilder

Här kommer lite bilder från promenaden :)


Jag pausar i en enorm nerförsbacke!!


Solar lite!


Aaa hum, a huum!


Becka chillar litee


Min fina blombukett jag plockade, men den vissnade på vägen...

Home sweet home

Nu tänkte jag dra igenom dom senaste dagarna som jag inte bloggat om.

Fredag: Jag var ju i stallet och sen åkte jag och Becka hem till Annies lya, vi käkade godis, kollade på BB och Gilbert grape :)

Lördag: Vi var i Annies stall hela dagen, hjälpte till och kollade på massa ridlektioner. Efter det så åkte vi ut till stallet, jag mockade och tog in hästarna och sen kollade vi på filmer.

Söndag: Jag fodrade hästarna klockan 7, sen red jag klockan halv nio. Jag red ut en sväng och sedan några varv i paddocken. Han försökte testa att bråka när vi red ut men han gav sig snabbt. Vi travade lite med! sen skrittade jag några varv i paddocken, utan problem! Kanske börjar han ge sig? :D Vi får se...
Efter stallet gick jag och Becka på en låång promenad, 2 mil på 5 timmar! :) Fast vi stannade mycket på vägen, och kul hade vi! Snacka om att jag är trött i benen nu!


Tja

Jag har en liten minimini blogg paus därför att jag inte har tid att blogga. Från det ena stället till det andra...

Hejdå!! :)

Hö i hönät?


Tycker till om...

Hönät:

Smart lösning om man inte vill ha höt på marken och om hästen inte äter upp och trampar i det. Men jag andvänder bara hönät i transporten. Jag vet hästar som har fått enorma underhalsar när dom har ätit ur hönät. När dom nyper tag och drar uppåt så andvänder dom sina underhals muskler vilket gör att dom blir starkare.


Hösäck:




Om man har problem med att hästen trampar i sin mat/inte vill ha höt på marken så tycker jag isf att det här är ett bättre alternativ. Här kan dom äta utan att behöva dra ut maten... :P

På marken:


Såhär äter Tjalle och det tycker jag är "normalast", hihi :)
Jag behöver inte krångla till det med hönät lr så :)

Hö krubba:


Väldigt lyxigt tycker jag, bästa alternativet. :)

Hö galler:

Ett annat alternativ är typ högaller som sitter lite högre upp. Då tycker jag nog att krubban var bättre.. :P



Glöm inte, detta är mina åsikter & erfarenheter!
Självklart får ni komma med era åsikter och erfarenheter :)

Im going away

Nu ska jag åka till Annie, jag ska sova där inatt för imorgon ska jag kolla och ta kort när hon rider lektioner :)

Det kommer bli ONT om bloggning!


Boxen

Innan!



Efter!







Hoppas att han är lätt att mocka åt! :)

Dagens ridpass

Idag red jag ut ca 30 min igen... :) Fast en annan ridväg, han var jätte duktig och jag travade tom en bit. Han vände 2 små gånger bara men annars var han helt perfa :)

Fast det kom 2 motorcyklar i full fart när vi var i ena kurvan. Becka han inte hålla i Tjalle innan den ena brummade förbi i full fart! Så Tjalle fick panik och skenade en bit på vägen. Usch, hemskt! Men det gick bra och han lugnade snabbt ner sig. Men jag pekade fuck you till motorcykeln och blängde på honom. Hatar idioter som tror att dom kan köra hur fort som helst :O:O

Inga bilder från ridpasset då min outfit var... crazy!

Mitt stall #1

Såhär ser första delen av stallet ut!


Till vänster



Till höger

Lite dåliga bilder men jag ska se om jag kan ta lite bättre :)

Gamla bilder

Här kommer lite mobilbilder som jag har tagit på Bello o Shoganan!


En sur Bello


En söt liten vit sagoponny


Härligt att sola!


En trött Bengan!


Mysigt!


Tröttis!

Hiss



Jag vet inte om jag har hissat dessa innan, men isf så gör jag det igen...

Horsemans Onestep är ett otroligt bra en-stegs putsmedel. Jag andvänder det till sadeln och den blir som ny! Bästa jag någonsin använt! :D






Sträva hårstrån

Om din häst har långa sträva hårstrån under ganaschen, på bogen/halse, i knävecken eller i buken så kan det tyda på inflammation i kroppen. Alltså om hårstråna är sträva om man jämför med övrig päls på hästens kropp.

Det kan vara ett virus som sitter i hästen och som den har svårt att bli av med. Då är det bra att hjälpa den med behandling tex pulver från
Ame- products

Jag hittade ingen bra bild men det får duga såhär!



Natti

Nu ska jag sova, imorgon ska jag rida min prins och vi ska även mocka ur boxen.

Ut med den äckliga halmbädden



In med nytt o fräscht spån!


Duscha

Jag hatar att duscha för jag hatar att bli blöt. Men jag älskar känslan nör man är nyduschad :D


Tja!

Jag har nu kommit hem och slängt mig i soffan efter en lång dag :)

Idag har Becka gått över upphöjda bommar i paddocken och klättrat i bergen i det underbara vädret! Jag var ju med Evelina hos hennes häst :)


Just nu känner jag att jag avslutar härmed detta inlägget!

Veckans fråga till er



Veckans fråga blir till er!

Ni får jättegärna svara på...

Vad tycker du om spiltor??

Härligt med box

När Tjalle stod på lösdrift var jag ofta orolig för om han frös eller hade det bra osv. När det var dåligt väder hade jag ofta svårt att sova. Men det är så skönt nu när han står i box för då vet jag att han står under tak och har det gott med mat, vatten och en härlig säng.

Mmmmm, så härligt det är :)


Veckans ämne



Veckans ämne är spiltor

Det är en lag att en häst inte får stå i spilta i mer än 12 timmar om jag minns rätt?? Rätta mig om jag har fel!

Jag tycker inte att det är något fel på spiltor men jag tycker inte det är rätt att låta hästarna stå uppbundna varje natt. Jag tycker det är bättre att använda spilta till uppställning när man gör i ordning dom och kanske i nödfall.

När Tjalle stod på logen fick han stå inne ca 3 nätter i spilta, det var när han var dålig i ögat och när Qlementine var dålig, alltså i nödfall.


Tjalles rutiner

Såhär ser Tjalles rutiner ut:

Vardagar:
ca 08:00 - frukost
ca 09:00  - komma ut
ca 16:00 - ridas
ca 17:30/19:30 - komma in o få middag
ca 21:00/22:00 - få kvällsmat


Det kan diffa upp till en timma fram och tillbaka. Jag tycker inte det är så SKITNOGA vilka tider hästarna får mat, dom har ju ändå ingen tidsuppfattning. Bara dom får gå mycket, ca 9 timmar ska ju hästar gå ute, har jag hört! :)

På helgen ser det likadant ut men ibland rider vi på förmiddagen och ibland på eftermiddagen!


Dagens ridpass

Idag red jag första gången på drygt två veckor. Han var som vanligt men lite piggare. Han vände ca 4 ggr och stegrade lite. En gång så drog han typ 10 ggr = ca 15 meter. Jag hade med mig ett spö som jag la till på bogen som en extra skänkel när han skulle svänga.

När jag väl fick fram honom efter dom 4 vändningarna så gick det finfint hela ridturen. Han var bara väldigt pigg och spänd. Men inga olater inte! Jag skrittade bara i ca 30 min. En liten mysig asfalt o skogsrunda.






Hejhej!

Äntligen kan jag slänga mig i soffan och slappa!!

Klockan 8 kom jag hem från stallet och hoppträning. Då sprang jag direkt ut på en NON-stop löp runda på ca 25 min, sen körde jag lite i trapporna (32 trappor) MED MER. Halv 9 var jag hemma = direkt in i duschen. Klockan 9 gjorde jag våfflor till middag och halv 10 slängde jag mig i soffan! Rätt underbar dag :D

Lite härliga bilder...



Matvanor

Jag vet att detta inte har så mycket med häst att göra - liksom många andra inlägg jag skriver. Men ändå har det!!
Såhär ser mina matvanor ut nu...

Frukost 07:30
Lunch 11:45
Middag 18:40/19:40

Det blir inte så bra då det går så lång tid emellan måltiderna och sen blir jag vrålhungrig och slänger i mig massa mat när jag väl äter.

Såhär ska jag försöka få mina matvanor:

Frukost 07:30
Frukt 10:10
Lunch 11:45
Mellanmål med till stallet 15:00
Middag 18:40/19:40

Kvällsmat 20:30

Om jag äter middag tidigt så kan jag ta en kvällsmat!

Jag vill bli som skalman! :)

Tips!

Jag tänkte tipsa om att det är 10 % på hela HÖÖKS sortiment!


3 saker ni inte visste om mig



¹ Jag har bara flugit 1 gång innan, nu ska jag flyga om 4 veckor!

² Förra våren i ca 1 månad var jag ute och sprang innan skolan varje morgon. Men det slutade jag med tillslut, vet inte varför? Men nu skulle jag inte kunna göra det, för jag gillar inte att duscha innan skolan och gå upp så tidigt!

³ Jag har inte klippt håret på 2 år och det är inte slitet, jag sparar! Men nu måste jag snart klippa mig för det börjar bli slitet!!

Jag hade kortare hår än såhär innan!



Godmorgon!!

Jag sitter i skolan och har arbetspass = vi gör ingenting!
Såhär ser dagen ut:

Skola tills 14:10
14:45 Till stallet och rida Tjalle
16:45 Följa med Emma på hoppträning
20: 15 Komma hem → Duscha, äta osv...
22:00 Big brother! :D
23:00 SOVA!



Natti

Nu har jag kollat på BB, jag är enormt trött och måste sova nuu!!

Natti



Första ridpasset

Imorgon ska jag rida första ridpasset på 2 veckor! :)

Jag ska skritta en runda, klättra lite i bergen och rida lite i paddocken tänkte jag. Lite allt möjligt helt enkelt. Ska försöka rida i ca 30 min :)


Gammal bild på Tjalle!


Efter stallet ska jag med Emma på hoppträning om vädret tillåter!! :)
Spännande dag! :)

Svar på kommentar typ

Fick en kommentar som jag tänkte skriva en kommentar tillbaka.. :)



Jag kan lägga till att även fast det är sol och 15 + tycker jag verkligen inte det spelar någon roll om hästen är rakad. På sommarnätterna är det ca 10 grader tror jag, utan sol. Och då har hästarna kortkort päls, men det är iaf mina åsikter.


Jag mår iaf dåligt när jag ser hästar med täcken på vid 15 plus och strålande sol, oavsett rakad/inte! :))


Täcke

Jag förstår inte dom människorna som har täcken på sina hästar när det är så varmt som det var igår. Alltså 12-15 grader och stekande sol!! Stackars hästar som får bära täcke då, det blir ju en otroligt varm ånga under täcket.

Dessutom är det bra för hästarna att få alla vitaminer som dom får när solen skiner!




Tjalle går utan täcke om solen skiner och det är varmt! Men om det är mulet/regnar och några plusgrader så har han bara ett tunt regntäcke på sig. Han blir kanske lerig men det får man ta som hästägare, man få borsta på helt enkelt!


Motion

Dom sista 2 veckorna har jag och Becka varit ute och promenerat nästan varje dag efter stallet. Från 45-120 min, det är så härligt nu när våren är här. Men idag sprang vi istället, jag sprang 4,69 km NON-stop på 35 min. Så härligt att rensa ut kroppen men ack sååå jobbigt, men det var härligt när det regnade. Efteråt gjorde jag lite armhävningar och sprang i trapporna 11 gånger upp och ner.

Gött!


Dagens ridpass

Kör med en videoblogg idag!


Hej!

Fy tusan villket väder det är, usch usch. Vi har dansat hela förmiddagen och jag är redan slut i kroppen. Snart ska jag till stallet i ösregnet med. Regn är allt en stor energi tjuv! Aja, så farligt är det inte :))

Jag tror att hans täcke kommer vara genomblött, han går ju bara med ett tunt regntäcke! :))


Blir en charmig vinterbild!! :)

Hej!

Fy tusan villket väder det är, usch usch. Vi har dansat hela förmiddagen och jag är redan slut i kroppen. Snart ska jag till stallet i ösregnet med. Regn är allt en stor energi tjuv! Aja, så farligt är det inte :))

Jag tror att hans täcke kommer vara genomblött, han går ju bara med ett tunt regntäcke! :))


Blir en charmig vinterbild!! :)

Trött o ingen bloggning!

Jag är såå trött och har ingen vidare blogglust, så nu ska jag inte blogga mer ikväll. Natti natti!

Morgondagens planer

Såhär lyder morgondagens övningar...

Först skola, dans o sånt! Sen ska jag till stallet och gå på en lugn promenad med Tjalle, han ska ta det lugnt efter massagen. Efter det åker jag hem och gör inte så mycket som vanligt. Hihihi, inte så speciell dag helt enkelt!



Resultat

NO prov:
Jag är nöjd, det var inte så svårt och jag är faktiskt riktigt nöjd!

Massage:
Först vill jag börja med att säga att massören tyckte om Tjalle och hon sa att han var en jättefin och trevlig ponny! Man blir så glad när man hör sånt, och hon är inte den första som sagt så om Tjalle! ♥
Han var också väldigt mjuk och fin i kroppen, det var inga större problem. Det som var är att han hade två små små spänningar typ. En liiten i nacken och en i länden, sen så hade han lite ont i knäna. Det beror på att han växer och det kan vara en anledning till att han är lite trött och har lite ont. Det kan ju leda till att han blir trött och bråkig.

Så vi köpte ett liniment som vi ska ta på 3 dagar i veckan i 3 veckor. Sen så ska vi börja rida varannan dag för att han lättare ska sätta muskler och för variation o vila.

Han tyckte det var underbart!













Han "puffade" hela tiden med mulen och ögonen gick i kors!! xD



Special liniment gjort på örter, dyrt.com, men bra!!

Försov mig

Jag råkade försova mig och vaknade 10 min innan bussen gick.. Bråttom!!

Men nu är jag i skolan och dans & prov väntar,...

Ikväll ska ju Tjalle få massage med! :D Bilder o filmer kommer! :)

bye

Bild tävling



Jag är med och tävlar i en bildtävling på TeamSL´s blogg. Klicka på bilden för att komma till inlägget!! :)

Ny hagkompis

Idag kommer Shoganan ut till Lycke för lite semester.. :)
Så då antar jag att det blir en ny hagkompis för Tjalle, valack också, det är bra så dom kan busa och leka tillsammans. Men undra hur det går när dom släpper ihop dom imorgon? Bello och Shoganan är ju bästisar... ;)

Hoppas det går bra och att dom trivs tillsammans!



Finafina Shoggi! <3

Leia solar

"Stallhunden" Leia är en liten soffpotatis som älskar att ligga i soffan och mysa. På kalla och gråa tider ser man henne inte ute så mycket. Men nu när solen kommer så älskar hon att vara ute och sola, men också leka och springa runt på gräsmattan.

Lilla söta Leia ! :)






Dagens stalldag

Vädret blev ju helt fantastiskt idag, jag åkte i bara tröja till stallet. Men faktiskt var det ganska molnigt och tråkigt på morgonen och jag släppte ut hästarna med täcken på. Men efter att jag hade mockat blev jag väldigt chockad när jag gick ut och det var hur varmt som helst!

Så jag gick direkt och tog av hästarna täckena. Det tyckte dom om! :)





Idag gick jag med Tessan när hon red, vi gick 2 olika rundor på sammanlagt ca 70 min kanske. Jag kan säga att jag blev TRÖTT i benen. Tjalle skötte sig utmärkt, fast han var väldigt glad på gräset i dikena.  -.-


Haaj!

Nu är jag hemma och är färdig duschad, jag har ätit, kollat ponnyakuten, gått igenom dansen som jag ska kunna tills imorgon och lagt fram kläder. Bara NO plugget kvar, sparar det bästa till sist! Snarare skjuter jag fram det.. xD

Har jag berättat om att vi har en Cabaré i skolan? Joo det har jag, det kom jag på nu. Jag dansar iaf och det är inte lätt att komma ihåg!!!! ;)

Just nu kollar jag faktiskt på djursjukhuset, jag älskar det programmet!! :D




Mina morgon rutiner

På helgerna ser det alltid olika ut, men på vardagarna ser det ut ungefär såhär:

* Gå upp 07:15
* Ta på mig kläder
* Fixa håret
* Sminka mig, ta parfym och smycken
* Äta
* Packa
* Gå till bussen 08:15


Snart sprut dags...

Den 13 Maj ska jag ta spruta igen.. Längtar inte!!


Mot stallet

Nu ska jag till stallet och gosa och fixa för min polle, får se vad jag gör sedan. Antagligen åker jag bara hem och tråkar = pluggar gärnet på NOn!

Antar att jag kommer möta ett lermonster som vanligt i dessa underbara tider!


Då var det slut...

Nu har gästerna åkte hem och jag vet inte vad jag ska göra... Ta en promenad? Ne just det ja... Jag har ju plugg att göra :(

Becka åkte till stallet imorse och gick på promenad med pöjken. Han var pigg och glad och gissa vad?? Han badade i en bäck.. Helt amazing, han tyckte det var kul och plaskade. Med benen bara såklart :)


Vinnare

Vinnaren av min "tand tävling" är ida såklart, för hon var ju den enda medverkande! xD

Grattis till Ida som hade alla rätt! ;)



www.skiitbeest.blogg.se !!

Gamla stallkatt

Jag saknar våran gamla stallkatt, han typ försvann/dog i somras...:(

Har inte sett honom sen dess! Han föddes på gården och var hur kelig som helst, väldigt speciell katt! ♥

Rest in Peace Guess!




outfits!

Såhär ser jag o min sörra ut!








Tjolahopp

Alldeles strax kommer gästerna, jag ska bjuda på en pasta & kycklingsallad med vitlökssås o bröd och till efterrätt Digestive o kola tårta! Sen har jag gjort typ chokladdoppade marshmallows med! ;)


O bröd med!

Sen ska det vara grädde och...



Apelsin choklad på ena och daim på den andra!



mums!



Nu är det bara gästerna som fattas! xD

Mina rutiner

Såhär ser mina rutiner ut när jag är i stallet:

• Gå igenom stallet

• Byta om

• Mocka och fylla på strö om det behövs

• Göra vatten

• Göra hö + lägga in middags hö

• Göra kraftfoder + lägga in middags kraft

• Sopa

• Ta in & borsta och göra i ordning

• Rida

• Borsta av och släppa in i boxen

• Ta undan grejjer

• Sopa

http://giles.blogg.se/images/2010/om_ridning_-rida_latt_1_98579635.jpg

Första upphoppet

Först måste jag säga att det är så härligt nu när våren är här. Tjalle går utan täcke för det mesta, alltså när det är soligt. Och om det är soligt och varmt så går hästarna ute ända tills klockan 8, så när vi har ridit klart så får hästarna gå ute ett par timmar till.

Igår när vi skulle släppa ut Tjalle så red jag till hagen när Becka red, och vet ni vad?
Jag gjorde mitt första riktiga upphopp - fast stilla stående då..xD

Han var duktig men han tyckte det var lite äckligt!







Ser ut som en rädd barnunge som aldrig ridit förut ... :P


Film

Film på när jag o Tjalle cyklade idag!


Dagens promenad

Idag gick jag på promenad/jogging/cykeltur med Tjalle medans Mamma och Becka mockade och fixade. Jag cyklade först en bit, sen gick jag och sen sprang jag, sen gick jag, sen cyklade jag. Och efter allt sprang vi lite i paddocken med, jag tycker det är så kul att försöka springa bredvid Tjalle när han galopperar. Han är så duktig för när jag stannar så stannar han direkt! ;)

Han var enanstående idag, perfekt humör o hur duktig som helst! :)







Färdig städat

Nu har jag städat färdigt, nu står det bara en sak kvar på min lista. Sen kan jag slappa!! Den saken är att skriva ner det jag ska kunna till NO provet jag ska ha på måndag!! ;)

Men jag ska göra det tråkiga först = plugga, för bloggning är ju kul. Så då belönar jag mig med det :)


Bilder på en tjock Tjalle

Dessa bilder är från Tjalles uppfödare, lite kul att se! :P


Man ser att han har vuxit till sig lite!


Troligen hans son Julius till vänster




Tjockis!


Foderstat

Tjalles foderstat lyder:

Morgon: Ca 2 kg Hösilage + 1 dl blöt betfor + 1 msk biopromin + lite morot

Middag: Ca 2 kg Hösilage + lite morot

Kväll: Ca 3 kg Hösilage + 1 dl blöt betfor + 1 msk biopromin + lite morot


Vi har sånna här så söta hösilagebalar! :) Perfekt hö - väldigt fint!



Biopromin är ett pulver som är toppenbra!! :)



Betfor är väldigt sött och inte så nyttigt för hästarna, men det blir en bra kombination till bioprominet!


Morötter är alltid bra! :D

Nervöst

Nu ska jag alldeles strax ha utvecklingsamtal, det är nervöst. Men det brukar gå bra så bara att hålla tummarna! :D

Sen bär det av mot stallet till fina Tjalle!! ;)


Massage beställt

På måndag klockan kommer massören och går igenom Tjalle. Så kan vi vara säkra på att han inte har ont någonstans, så efter det är det förhoppningsvis bara att köra på :)


Fel

Häromdagen när jag skulle ladda upp ett filmklipp så  råkade det bli lite fel. Det är detta klippet som skulle visas!

Stackars hästar!


Startar dagen med en bild på....

Jag startar dagen med en bild på Bettan, trots att det är hemskt och jobbigt vet jag att hon har det bättre nu. ♥



Jag ska ju inte glömma Maggie heller! Puss på er stumporna, saknaden är stor! ♥

Älskar er!

Morsning

Önskar att jag kunde få sova en timme till men ne, jag måste till skolan ju!! ;) Idag ska jag ha utvecklingsamtal och efter det åker jag, sörran och mamma till stallet. Tjalle vilar idag igen, någon utav oss går ut och springer/cyklar med honom. Efter stallet ska vi handla till mitt kalas och efter det ska jag städa hela lägenheten. Så jag har att göra...

Därför kan det bli ont om bloggning idag!
Utvecklingsamtal är såå onödigt tkr jag!

Styling

Nu såhär lagom till våren är det så härligt att styla hästarna!! Igår gjorde jag detta:

* Klippte håret vid kronranden
* Klippte mellan manen och pannluggen
* Klippte skägget
* Tvättade ben o svans

Detta har jag kvar som jag vill göra:
* Tvätta HELA Tjalle
* Klippa manen
* Klippa svansen
* Klippa hovskägget

Han ska vara snygg som en riktig ...?? ...?? SNYGGING helt enkelt! :)


Tjalles tand

Såhär ser tanden ut! ;)









Den som först gissar rätt på vilken sida av tanden bild 1, 2, 3 o 4 är får länkningar i 3 inlägg!! :))

Filmen

Jag har har lite glömt av filmen, men här kommer den! :)


Tandläkarbesök

Han började med Bello och sen efter det tog han Tjalle.

Bello har något annorlunda med sin ena käke, dels så är den sne och så har han någon typ av inflammationer på några nedertänder. Istvan har skickat bilder till specialkunniga tandläkare i både scottland och tyskland men dom har aldrig sett något liknande. Tycker så synd om Bello! ♥

Men med Tjalle var det inga problem, han hade fina tänder. (typiskt!) xD
Det enda som var, var 1 liten foderinpackning, 1 litet litet sår på slemhinnan men det kan inte ha orsakat så mycket smärta och var antagligen en engångshändelse. Sen så var hans caninetänder påväg ut, det kan vara lite irriterande på honom men kan inte heller vara någon orsak till hans "utfall". Sen tog han också bort en liten mjölktand som var lös :)

Men han såg bra ut i munnen, och han har inga vargtänder.

Lite bilder, film kommer senare :)


Tjalles fina mule


Pöjkarna!


Bello!


Fina killen!


Tjalle borstas innan tandis kommer


Mys


Mysi


Bello lite drågad, jag tycker det är så läskigt när dom nästan ramlar ihop för dom är så trötta. Man får lixom nypa och slå på dom!


Bello rätt så drogad!


Sötis!


<3


Lite av redskapen :)


Häng inte läpp nu bello!


En drogad söt Tjalle som var jätteduktig!


Pillipill, o Tjalle fattar ingenting!


Mihi :)




Shallwes mun!


Dutti pöjk


Haha, så sjukt trött!


Checkning av framtänder!


Tanden är borta och den andra är redan på plats!


Haha bebis är trött!


Lite hängig! Han hängde så i evigheter! xD

Känns så skönt nu när man vet ! Då är det bara massage kvar!

Good morning

Tja !

Idag låg jag i sängen ända tills nio, så gött! :D

Jag har nu gjort i ordning mig och ska bara plocka med mig kameran ! :)



Ska bli spännande :)

Sööt

Efter en deppig tid i stallet när jag var påväg hem så stötte jag på 5 små söta lamm som sprang runt och njöt av livet. Dom är ju bara för söta när dom springer runt och små bockar. Då fick jag ett så kallat "lyckorus". Om man kan säga så? :P

Titta bara på det här...!



Titta på det här, haha!!



Lägesrapport



Ikväll:
Jag ska kolla på Big Brother och sen borsta tänderna samt sova

Imorgon:
Jag är ledig från skolan för att veterinären kommer till Tjalle. Det tar ungefär hela förmiddagen och efter det ska jag hem och börja städa inför mitt kalas som jag ska ha till helgen. Får jag tid över måste jag verkligen plugga, kanske ska jag ta en promenad med. Nee, jag ska nog inte vara så tidsoptimistisk ;)


Nu ska smatheadet Patricia gå och borsta tänderna medans det är reklam på bb!


Snöbild

I vintras när jag red lång ritt med Ewe, Manda, Annie, Ulle och Nathalie så snubblade Tjalle i en snödriva och doppade huvudet i snön. Jag tror aldrig jag la upp den bilden, men jag hittade den nyss :)



Haha stackarn!

Drömde något så underbart...

I natt drömde jag att allting bara var ett skämt och när jag kom till stallet så stod Bettan o Maggie i hagen som vanligt. ♥

Det går inte att beskriva känslan när jag förstod att det var ett skämt... Åh! Önskar att det vore sant!


Fina töser! ♥

Hejhej

Det har inte varit lätta dagar varken idag eller igår. Att komma till stallet var riktigt sorgligt, det var så tomt, tyst och tungt. Men jag var ju inte bara där för att gråta utan också för att ta hand om Tjalle. Han var faktiskt en riktig ängla ponny idag, kanske förstår han? Han var väldigt gosig och ville pussa mig hela tiden. En bra tröstare ♥

Jag tvättade hans ben, mage och svans. Sen friserade jag honom och efter det gick jag på en promenad med Tessan o Bello. Han var en riktig gulleprins. <3





Hovarna friserade, det ser ut som att han har sjukt långa hovar men det har han inte ;) Men det är snart dags för skoning ändå :)



Jag klippte bort håret där grimman sitter. Lättare så plus att det inte syns så mycket. Men jag tror inte jag ska göra det mer för det blir så jobbigt när det växer ut... :/



Klippt bort "skägget" !



Resultatet :)





Tjalle o Bello tycker om varandra :)

Veckans fråga




Är det någon som vet hur ofta man ska vaccinera stelkramp ?

Hästinfluensa är varannat år vet jag, men stelkramp!


Cabaré

Vi har Cabaré i skolan, alltså inget arbete på 4 veckor. Jag är med i Dans och kanske kör, får se :)

Vi ska spela upp WWRY =)



Det är jätte kul :)

Hemskt

Helt sjukt att det kan gå så dåligt!! :O


Godnatt

Imorgon väntar en dag med skoldag med Cabaré och plugg, därefter ska jag till ett tomt stall och ta hand om Tjalle. Sen hem och duscha, äta, blogga mm :)

But now it´s time to sleep! :)

Natti

r.i.p tyng wndwn bouncing lady

Svårt att förstå

Denna dagen har varit allt annat än lätt. Jag tvekade på att gå till skolan men vi har Cabaré som är ganska viktig och jag tyckte att det var bättre att vara i skolan än att sitta hemma och gråta sönder. Hela tiden tänkte jag på det som hänt men jag försökte tänka på annat. Men emellanåt kom tanken, vänta nu... Vad är det som har hänt? Bettan är död, BETTAN!! Helt sjukt, känslan är obeskrivlig... :'(

Det är såå svårt att förstå, det går inte att förstå. Älskade Bettan ♥




Ny tandläkartid

Nu har vi fått tag i en tandläkare som ska komma på torsdag mellan 10 och 11. Hoppas verkligen att allt går som det ska så inget kommer i vägen! ;)



Listor

Jag ska bli bättre på att skriva listor på vad jag ska göra. Allt blir så mycket lättare för mig då! ;)

Kvällens lista ser ut såhär:

* Duscha
* Lägga fram grejjer tills imorgon
* Plugga eng glosor och läsa igenom NO:n!


Tid i stallet

Jag tycker att jag är väldigt seg i stallet men nu när Tjalle står i box så går allt mycket fortare.

Jag tog tiden häromdagen! ;)


När jag tog tiden häromdagen räknade jag inte med spilltid, då menar jag att det går alltid tid när man tex pratar med någon eller så. :P

Men jag tjänar alltså ungefär 17 minuter om man inte räknar med spilltid, :)

Jag går allting på 26 min om man räknar med spilltid! :D

Tjalles hagkompis

Tråkigt nog är det bara två hästar i stallet nu, TOMT!

Tjalle är väldigt lekglad så han tycker det är roligt att gå med en valack nu. Dom leker och biter varandra i grimmorna och bitts. Sen älskar Tjalle att springa med. :)

Men Bello är över 20 år och vill inte alltid leka, så Tjalle skulle behöva en jämnårig valack att bralla av sig med. Men Bello är väldigt bra för honom för jag tror att detta är första gången som någon häst bestämmer över Tjalle. Han behöver sättas på plats!! ;)

























En ponny som betyder mycket ♥


Film

Igår fick hästarna gå ute lite längre iom det fina vädret! Dom tycker det är så härligt att springa och busa! :)

Här kommer en skiit dålig film om ni vill se! :)


Thng wndwn Bouncing Lady <3

Kommer alltid älska dig mest!



När vi hade ca 10 min kvar igår tänkte jag ta ut Bettan och Maggie på en promenad men den skulle bli så kort och om jag skulle ta in dom kunde jag inte släppa ut dom igen för det skulle bli så rörigt för Bettan då. Så jag valde att inte gå på promenad för jag tyckte dom skulle stå ute och sola sig i hagen ist. Men det ångrar jag nu... :'(

Nu spelar det ju ingen roll för Bettan ändå kanske men... Man skulle gärna vilja säga ett sista hejdå, men det är så taskigt mot djuren att få möta alla människor ledsna det sista. Så blir dom oroliga och kanske fattar dom vad som ska hända? Men en sista puss, en sista klapp eller en sista kram. Jag visste att det var dags men inte såhär snart så därför var jag förberedd men ändå inte! :(

Men jag funderar lite på varför jag hade så ont i magen igår, berodde det på ngt? ...

Kärlek till dig ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Gårdagens stalldag

Igår gick jag och Becka på promenad med Bello och Tjalle. Vi gick ner till havet och Tjalle tyckte det var äckligt när det blåste och alla vågorna for in mot honom. Men Bello ville bara gå rakt ut i vattnet xD

Vi gick runt kvarnen och ner till vattnet och sprang lite varstans, Tjalle var på hugget - lite busig. ;)




Bengan !



Havet !



Becka  & Bello !



Han tytte det var litte läski!


Fina busis !







Han var en riktig liten tönt!



Godmorgon

Det var inte lätt att somna igår, låg och lipade till 1-2 tiden...:/ Kommer sakna Bettan såå mycket! Världens finaste häst ♥

Becka ska ta Tjalle idag, jag ska inte ut till stallet. Känns jobbigt, det kommer vara väldigt tomt. Nu är det bara 2 hästar kvar, 2!!!

Så jag ska bara hem idag har jag tänkt mig, men jag får se hur det blir!

Ingen mer bloggning

Jag måste försöka sova nu, hur fan det nu ska gå. Kan inte sluta tänka på dig <3

Tänker på alla underbara minnen ♥


Godkväll

Jag har varit usel med bloggningen idag, jag har haft fullt upp och nu ikväll fick jag besked att Bettan och Maggie har somnat in. :'(

Jag har länge vetat att det närmar sig men jag fick inte veta när då det är snällast för dom. Bettan har blivit allt sämre och sämre och gick tom in i staketet i hagen och kunde inte hitta krubban i boxen. Jag var i stallet idag men hade ingen aning om det. När vi var på promenad hade jag en fruktansvärt konstig magkänsla, det gjorde så fruktansvärt ont. Men när vi kom hem och jag fick veta så släppte allt. Mycket märkligt...

Även fast det är fruktansvärt hemskt så har mycket lättat, nu har hon det bra! Det var riktigt hemskt att se henne full av oro kämpa sig igenom varje dag. Nu har hon det bra tillsammans med bästa vännerna i Trapalanda. ♥



Men ändå är det sjukt svårt att förstå, BETTAN ÄR DÖD! BETTAN!! Helt sjukt...♥

Älskar dig något så otroligt mycket, jag är så glad för allt du gett mig och att jag fick lära känna dig ♥♥♥♥

Veckans ämne



Hittade en bra bild på hästens framtänder , dom tappar ju och får nya i omgångar :)
Det är ingen mening med att jag berättar för jag kommer säkert bara skriva fel
Se & lär helt enktelt!



Såhär ser hela hästens mun ut


Tjalles tänder

Jag vet inte om jag har varit dålig med att skriva hur det ligger till? Tänkte bara gå igenom läget lite...

Tjalle vilar pga att vi tror att något är fel i hans mun, han beter sig konstigt när vi rider och han äter inte lika mycket som innan. Vi rider honom inte då vi inte vill störa i hans mun om han har ont och vi vill inte bråka mer med honom så han kopplar ridningen med bråk. Vi kan inte rida med hackamore för han gör likadant ändå. Först vill vi veta att han inte har ont - sen får vi väl ta fighten om det nu är så...

Jag hoppas nästan att det är något som vi kan återgärda och att han blir bättre med ridningen sen. Kanske är det en vass tand som har orsakat sår i kinden? Infektion? Vargtand som stör?

Vi försöker hålla igång honom så gott som det går. Vi kan longera, löslongera, göra NH (natural horsemanship), gå på promenad, springa, cykla och ???. Har du någon ide på vad man kan göra?? =)

<--- vargtänder
<--- Hästmun med sår och vassa kanter :/


Dusch och TV

Nu ska jag få tummen ur röven och hoppa in i duschen, sen ska jag kolla på Big brother.

BTW jag var och köpte choklad förut och jag skulle testa Marabou Mango, ett hett tips - ät inte den! SÅÅÅ äcklig, mår fan illa och har ont i huvudet! :(




Glömde säga

Veterinären som skulle kollat Tjalles tänder idag hade skadat sig och kunde inte komma. Så hon kommer eventuellt till helgen men vi ska försöka hitta en annan innan dess. Vi ska ringa denna veterinären imorgon! ---> http://www.geresveterinarpraktik.se/

Håller tummarna på att han kan komma så snart som möjligt, jag märker att tjalle inte riktigt vill äta nu...:/

GERE'S Veterinärpraktik

Hejhej

Idag var jag i stallet i 9 timmar, riktigt härligt. I och med att vi var där tidigt så släppte vi ut hästarna efter att vi hade fodrat dom. Sen tog vi en tur till Marieberg, vi åkte med Kicki och hjälpte henne att fixa för Shog o Fab!

Carolinerna hade träning, om ni undrar vad det är så gå in på deras hemsida ----> http://carolinerna.se/index.html

Sen åkte vi tillbaka till stallet och mockade i ordning och städade lite. Vi tog in Tjalle, tvättade hans ben och svans samt gick på en promenad i paddocken och till kyrkan :)

Jag har inte så mycket mer att säga än att JAG LÄNGTAR TILLS TANDLÄKAREN KOMMER!

Nu är jag påväg till stallet Men jag tog i...

Nu är jag påväg till stallet Men jag tog inte med mig kameran för det regnar mega mycket! Kanske blir det bara en mys dag idag?


Sova

Nu ska jag sova, i soffan, jag tycker det är underbart! :)


Växter

För ungefär en vecka sedan sådde jag och mamma lite olika frön, typ basilika och physalis mm. Och nu har det börjat komma upp små gröna pluppar! :D Längtar tills jag kan äta mina små mäster bär!




Plus & Minus



Att ha box

+ Snabbt att mocka
+ Man gör allt till sin egna häst
+ Roligt att mocka i box och göra kraft o hö
+ Hästen får komma in på natten och man kan vara lugn
+ Man håller bättre koll på vad sin häst äter, dricker och bajsar

- Dom är egentligen vilddjur och är inte gjorda för att stå i en bur



Dagens stalldag

Tjalle vilade idag, vi åkte bara dit och tog in samt gav dom mat och gjorde hö och kraftfoder. Tjalle var hur jävla lerig som helst!! :O Får nog ta och tvätta honom imorgon - bara benen och svansen !

Imorgon tänkte jag att jag ska hinna med mycket, jag tänkte åka tidigt till stallet och kameran följer med! :)


- Rida långritt

+ NH i paddocken
+ Tvätta honom
+ Mocka
+ Göra mat o vatten

Ihopsläpp

Nu kommer dagens goda nyhet!!

Tjalle släpptes ihop med Bello idag och det gick suuper bra, inga sparkar, inga skrik ingenting ;) Men det kanske inte var så konstigt då dom hade hemligt möte inatt då bello smitit från stallet och Tjalle sprängt hagen, xD

Nu har står Tjalle i sin nya box, han står i halm för tillfället - tills vi skaffar annat strö :)
It´so damn good!

Imorgon ska jag ta kort på stallet och hans box tänkte jag, så kan ni se lite bättre. Men dessa bilderna får duga idag!




Tjalle i hans box :)

Som ni ser är det skitet på väggarna, hästarna som stod där innan sket på väggarna xD Så det ska tvättas !


Dop

Idag döptes min kusin Celise :))
Först var vi i kyrkan där hon döptes o det lästes dikter och vi sjöng allsånger och jag sjöng i kyrkan med min syster och min moster. Det var ändå så fint, min lilla finafina kusin är ju såå gullig!! :)

Det bjöds på sjukt god mat och efterrätt - mumma!
Såhär såg jag ut! :D






Höpåse

jag undrar om någon vet vart man kan köpa lite mer annorlunda höpåsar? Jag vet att Ikea har haft, dessa köpte jag förra året men dom gick sönder ;)


Men typ sånna här, vart frår man tag i dom? :)

Lördag

Imorgon händer det grejjer!

Först ska jag göra iordning mig för att åka på dop, men innan det ska vi byta min mascara. Sen ska jag på dop, efter dopet ska jag till IKEA, vi ska köpa höpåsar och lite behövligt till stallet!




På denna dag flyttar ju även Rebell, Qlemp och Trev. Tjalle flyttar in i boxen. Det är lite preliminärt hittils så får se hur det blir, men ev åker vi inte till stallet iaf!

Kan inte beskriva hur gött det ska bli att ha box! :)

Dagens ridpass!

Idag gick jag på en ca 70 minuters promenad med Becka & Qlementine, Amanda & Trevina och Tessan & Bello :)

Vädret var underbart och så Tjalle! Härligt! :D

Jag har inte så mycket mer att säga än så!! ;)

Bilder på Tjalle från idag!

Var är Tjalle, var är tjalle?



Tjalle gillar mat :)

Sorry

Förlåt för dålig uppdatering men jag kom hem sent idag :)
Jag har haft en toppenbra födelsedag, först skola men NO och bak, sen stallet med lång promenad och sen åkte jag med Annie till Marieberg en sväng :)

Nu är jag hemma med Evelina och vi har just ätit prinsesstårta!

Känns ibland onödigt att fylla år, men det är ändå härligt att man har en dag då alla tänker på en och säger något! :)





haha xD

RSS 2.0