Medryttare

Just det!
Glömde en sak.... Jag och becka funderade ett tag och kom fram till att vi skulle må bra av en medryttare.
Dels för Tjalles skull då han "behöver" vänja sig vid att andra kan rida. Han är ju lite känslig med nya människor. Men också för att jag och Becka behöver kunna ha någon ledig dag då och då för att plugga. Jag vill kunna vara i stallet till 110% och lägga all energi på Tjalle dom timmarna jag är där. Jag vill inte behöva tänka på plugg och andra måsten.
Mamma kan ju alltid mocka, men jag vill att han ska kunna bli riden ordentligt ändå!
Därför skulle det vara bra att ha någon som kan rida honom ca 1 dag i veckan! :)
Så vi har faktiskt hittat en tjej som fungerar jättebra. Hon har bara varit och "provridit" 3 ggr, det känns jättebra. Vi tänker inte "släppa" henne än utan vi är fortfarande med när hon rider så hon lär känna honom lite mer, och vi lär känna henne. Hon heter Emelie och är 14 år :)
Jag håller alla tummar och tår att det ska fortsätta gå bra, det är ju nervöst. Han är ju inte vilken ponny som helst, han heter ju Tjalve tvärvigg!! haha ;)
Fina mamsen och en gosvinter Tjalle ♥

Lite update

När jag väl tänker efter är det rätt mycket som hänt sedan jag bloggade sist!

Tjalle har varit på weekend hos Amanda
Jag och mina 2 kompisar hade myshelg med hästarna, red ut massor och Tjalle var skiit pigg!!
Tjalle har varit i sexdrega
Toppen bra att ta med ponnyn på semestern! Vi red ut en hel del, hoppade även lite och red dressyr lektion. Han hade det gott med nya hagkompisar och massa gräs. Dock så hände det en grej på vägen dit, han började helt plötsligt banka och leva i transporten. Vi blev såklart oroliga och stannade. Då hade han hoppat över bomen, eller han hade typ stegrat så han "hängde" över bomen. Jag fick putta tillbaka honom och det gick väldigt lätt som tur var! Mardröm annars! Men jag tror att han hade blivit skrämd av några hinkar jag hade i transporten, för han har inte gjort så sen dess. Peppar peppar ta i trä!! Men vi har bundit fast han lite hårdare med :)

Jag har ridit lektion för Malin
När vi ändå var i Svenljunga åkte vi till Malin och red en välbehövlig dressyr lektion. Tränade mycket på min sits och händerna samt kontakten i tygeln. + Att han ska reagera direkt och ha bra bärighet. Kul! Önskar att jag kunde rida för Malin oftare för hon är GRYM, men det är så långt dit och hon är inte här i Kungälv längre!

Tjalle och jag har hoppat pay&jump
Grymma Liza i stallet var med och körde och coachade. Han var lite bråkig som vanligt, men endast på framridningen. För på banan skärpte vi till oss. Han brukar "bli rädd" för publiken och kasta sig och hålla på, men det gick bra förutom sista hindret på sista rundan då en unge skrämde honom genom att vifta med en plastpåse + att jag slappnade av lite. Hoppade 60&70 cm!
Förresten, den där "hopp pausen" som jag tog var inte så smart. Dels så blev det inte så mycket dressyr, jag har ridit en del för Liza men hon har inte haft så mycket tid. Det som hände var bara att vi tappade massa med hoppningen. Så vi har lixom hoppat tillbaka några steg känns det som. Men nu är jag taggad att sakta köra igång. Vi kör när vi vill o kan :)
Tjalle och jag har blivit fotade av mammas kompis
Idag har mammas kompis varit i stallet och fotat oss litegrann. Kommer förhoppningsvis bilder framöver! :)
Förövrigt så börjar jag på gymnasiet om 3 dagar. Ångest, asnervöst men också jättespännande!! ;)

Jag har typ bilder till alla dessa händelser, men just nu orkar jag inte ladda över dom. Men dom kommer en vacker dag då jag orkar!

RSS 2.0