Snöööö

Åh jag är sååå arg!

Tjalle skoddes i fredags, DAGEN efter kommer vi på att vi glömde säga till att han skulle ha snösulor. SJÄLVKLART börjar det snöa, nu är det fullt med snö och is på backen. Såå typiskt. Men men, vi får klara oss igenom den här vintern så gott det går. Hoppas att snön snart försvinner så det kan bli våååår! :D

Nackdelen med detta vädret är att han kan halka och sträcka sig. Sen så kan jag inte longera eller tömköra när det är hårt i backen och det går inte att gå i snön för han får styltor.

Snart kommer Hilda och jag hoppas och ber att han är hel och fin då. Nu behöver vi få lite flyt och komma igång!

BTW, på tisdag ska vi till Åby. Jag ber till gud att det är bra väglag så att vi kan åka ;)

OCH jag hoppas att han är MINST 145 cm ;)

min baby ♥


Bokat!

20 Januari 13:00 - Skoning!
31 Januari 13:00 - Mätning
8 Februari 09:45 - Hilda kommer!!



Idag gick jag och Tjalle på promenad i vintermörkret. Vi gick längs med älven ca 40 minuter, han var supermysig ♥

Seg period

Just nu händer det inte så mycket med Tjalle. Han vilar ca 2 dagar i veckan, sen går jag på promenader, longerar och tömkör utöver det. Skönt för både mig och honom tror jag.

Förövrigt så ska Tjalle skos i veckan & jag ska också boka tid för Hildas återbesök!

Sen så ska vi åka iväg på mätning den 31 ! SPÄNNANDE!! :D


Morsning korsning

Igår hade jag tänkt longera men det var så hårt i paddocken så vi fick gå på en mysig promenad istället. Så får vi se vad Becka gör med honom idag, om han får vila eller om det blir promenad igen, eller kanske longering om underlaget tillåter =)

Jag är hos Amanda, om 3 timmar kommer tvillingarna och ska rida, då ska vi hjälpa dom!


Tömkörning och Stallmöte

Hejhopp! Idag tömkörde jag Tjalle, han var jätteduktig. Vi hade lite tidspress så det blev bara skritt och trav över lite bom serier och så. Han var lite spänd imellanåt, men överlag gick han jättefint och lyssnade bra. Imorgon har jag tänkt longera litegrann. =)

Vi hade även stallmöte. Trevligt trevligt!


Tjoluluuu

Idag har jag jobbat och pluggat. Becka hade Tjalle, dom gick på en promenad. Så imorgon tänkte jag tömköra över lite bommar och så :)



Idag har Mamma släktforskat lite och hittat bla,  mer bilder på Tjalles pappa, en hemsida om hans farfar där fler släktingar finns. Sånt tycket jag är väldigt kul, jag trodde att Tjalle var en "skogs" häst med massa konstiga hästar i. Haha, svårt att förklara. Men det visar sig att Tjalles pappas sida har massa fina morganhästar, Tjalles farfar är tydligen sveriges bästa morganhingst eller något i den stilen. Han har meriter i både hoppning, dressyr, körning och western om jag minns rätt! Sköjigt! :D


Tjalles helbror, Finn som är till salu på blocket. Mamma ringde och pratade med ägaren, han var tydligen världens goaste, hel snäll och lugn. Men ändå lite bestämd.




Tjalles pappa Lakrits


Tjalles mamma Vågens Minerva, som vi inte vet så mycket om. Mer än att hon är en Haflinger.. haha


Tjalles farfar Isaksbo Jeronimo
http://www.ekensmorgans.se/v%C3%A5ra-h%C3%A4star/isaksbo-jeronimo-10-a-1985151
På denna länken finns massa bilder och information om honom, hans avkommor mm :)

Sen har vi hela stammen på hela Lakrits sida typ :D
Ända fram till 1880 talet typ, HAHA!


Ändrade planer

Idag kom jag på en sak som jag har glömt. Tjalle skulle ju ha lång vila nu i Januari, totalglömt!! Jag blev inte direkt ledsen när jag kom på det, iom det uuurtråkiga vädret med iis och blött och slask och hårt överallt. Men jag ringde Hilda och rådfrågade. Hon tyckte inte att vi skulle ställa av honom helt utan föreslog att vi skulle longera och tömköra honom istället.

Så dom kommande 3 veckorna kommer Tjalle vila ca 2 dagar i veckan och utöver det promeneras, longeras och tömköras. Efter det blir det återbesök av Hilda! Härligt va? =)

Imorgon har Becka Tjalle, får se vad hon hittar på!




Min fina kille ♥

Dagens ridpass + orolig mage?

Idag red jag ut på förmiddagen. Iom att han har vilat två dagar efter massagen så mjukstartar vi lite nu. Så idag fick det bli ett pass ut, vi klättrade lite i skogen. Bara skritt, eller vi tog några travsteg över lite stockar. :)
Han var hel snäll, lugn & fin som vanligt :)



När vi åkte iväg till Mammas kompis innan så ringde Marie från stallet och var lite orolig över honom. Han hade kastat sig i boxen, det verkade som om han var rädd för något. ( det kan ju vara mag känningar när dom kastar sig, så man blir ju orolig) Han hade efter det inte ätit något hö, men hon testade med morot och det åt han. Men vi åkte till stallet på hemvägen för att dubbelkolla att allt var bra. Han så lugn och "pigg" ut, haha, han hade ätit upp all mat men dock inte bajsat. Vi tog tempen och gick ut på en promenad med honom. Men allt verkade som vanligt, nu ska vi bara ringa och kolla om han har bajsat lite senare. Hoppas han har det, för då verkar det som att han bara såg spöken i boxen eller något. :)

Nu ligger jag i sängen och har precis intagit några pepparkakor, jag ska ta mig upp och borsta tänderna. Sen ska jag ligga i sängen och mysa innan jag somnar. Imorgon blir det skola och sen stallet - blir nog ett pass i paddocken. Skritt och lite trav :)

Puss & Godnatt

en bild på Puh och hans vänner får pryda detta inlägg

Vårterminen 2012 förstörd?

Jahopp.. Hemma igen - åka igen!
Hemma från kungälv (jag fick iaf köpt en dagbok, en RÖD med ett hjärta på - miljöklassad, eller just det. Jag kanske inte ska säga hur den ser ut, för då kanske någon hittar den. Men just det! Det fanns ju lås på den, INGEN kan läsa den förutom jag :D )
Åka till mammas kompis - antar att dom kommer tjöta och jag kommer sitta och gosa med valparna!

Där var min välplanerade och organiserade måndag borta. Jag som skulle vara hemma och städa, packa, duscha & göra mig fin! :( Denna kväll krashar = första dagen i skolan krashar = HELA vårterminen förstörd! Är det inte så? Alltid tänker man att man ska fixa i ordning allt och lägga sig i tid. Men så blir det inte så, och likadant med resten av terminen. Man tänker att det ska bli bra, men istället skjuter man upp allt. Så är det iaf med mig!

Det lönar sig inte, så varför kan man inte lika gärna redan från början leva livet och bara CHILLA på det? Låter inte det bra?

Kanske inte, eller? hmmm

Men jag måste iaf sköta skolan och hästen, OCH DET TÄNKER JAG GÖRA DENNA TERMINEN. SISTA PÅ FRISKOLAN ♥


SNÖÖ!

Hallo! Jag har är hemma från stallet nu, det blev en lugn mysig uteritt idag. Skriver mer om det ikväll :)

Nu blir det en promenad till Kungälv med Beckis! I det fina snööfallet!

Vet faktiskt inte vad jag känner om snön. Samtidigt som jag tycker att det är sjukt mysigt med snö, när man kan galoppera på ängarna och när det inte är lerigt i hagarna och så. Så tycker jag att det är sjukt jobbigt - halt, isigt och hårt. Man kan inte galoppera på vägarna och man måste brodda. + Att det inte är så kul att köra häst transport!...:/

hmm....Men vad är en vinter utan snööö? :D


BYTA lösen

Jag ser att det är allt fler som kollar min blogg! Jag vet inte om folk ger ut lösenordet och så. Men jag kommer antagligen att byta lösenordet inom dom närmsta dagarna.  :)



Söndag!

Imorse gick jag upp tidigt tillsammans med sörran, vi åkte tidigt till stallet och fixade snabbt innan det blev dags för jobb. BTW så har jag nu fått "fast" jobb på Viljan. Jag kommer att jobba onsdagar och utöver det när det behövs. GÖTT :)

Efter jobbet gjorde vi iordning oss för kalas. Och nu är jag hemma från underbara kusinens kalas.


En bild på Cillan och jag från den 23 Dec :)

Nu sitter jag här hemma och försöker planera min morgondag. Sista dagen innan skolan - hur ska jag hinna med allt jag vill / måste göra? Hur ska jag hinna njuta? Hur ska jag samla kraft?

Dagen börjar iaf med utsläpp i stallet - bra sätt att hitta motivation till att gå upp tidigt :)

Nu ska jag nog borsta tänderna och lägga mig i sängen. Antingen blir det Sims eller film :)

Resultat massagen

Hon började titta på honom i rörelse. Hon lade märke till att han var högre på den hö sidan av korset. Samt att han knixade till vid övergång till trav ( det har jag också märkt innan).

Hon tog in honom och knäckte, masserade och stretchade ett tag. Han fick sedan ackupunktur i ca 30 min. Sen fortsatte hon med knäckandet och masserandet. Hon tittade även på sadeln, den tryckte framtill. Hon tyckte inte vi behövde köpa ny. Så vi ska ha en liten padd där för att det ska bli bättre. Så får vi se om det blir det också :)

Han var spänd i korset, högre på hö sidan. Sen hade han en sträckning / spänning i vä bog. Den ska vi stretcha på ett speciellt sätt. Hon sa också lite tips om hovarna som vi ska snacka med hovslagaren om. Annars tyckte hon att han var fin och han tyckte det var väldigt skönt!

Det bästa med Hilda är att hon verkligen ser helheten. Hon är glad, positiv och svarar på alla frågor. Nu har hon gett oss träningstips för att han ska muskla sig där det behövs. Nu ska han vila i 2 dagar och sen ska vi försiktigt rida på som vanligt. Återbesök inom 4 veckor tror jag :)





Tyvärr tog vi inga bilder!

Bilder snögubbecupen

Omg 1













Ursäktar min sits över hindret, hela omg 1 var jag kaos!

Omg 2
Glömde kameran

Final















Snögubbecupfinal 6/1

Dagen började inte så bra. Det var fruset på framridningen så jag kunde bara rida fram på framhoppningen, då fick jag inte lika mycket tid på mig att trava oså. Det värsta av allt var att jag frös såinihelvete, förlåt mig. Men jag började nästen gråta. Det gjorde såå ont! Jag var stel och hård och kunde inte slappna av, likaså Tjalle. Tillråga på allt så var det flera ekipage som inte kom, så istället för startnummer 16 hade jag startnummer 5 typ. Inte bra!

Men jag fick göra det bästa av situationen och tänkte positivt. Vi fick några fina språng på framridningen. Väl på banan 65 cm var han lite tittig och stissig men det släppte när vi rullade på. Jag saktade ner mycket emellan hindrena. Men vissa hinder vågade jag rulla på i galopp. Såg säkert inte jättefint ut, men vi kom runt banan iaf! :)

75 cm, andra rundan känns ju oftast bättre, när man redan varit inne på banan. Här känndes han ännu bättre, jag rullade på i galopp hela vägen runt. Men jag fick vara nogrann och rida som tusan :)

Trots dålig framridning så fick vi bättre resultat än tidigare tävlingar! Hel nöjd :)

Sammanfattning av Snögubbecupen
Jag tog för givet att det skulle gå lika bra som i höstas. Utan någon vidare plan eller tanke gick jag in på banan och körde på i ett friskt tempo. Det blev för fort och okontrollerat. Jag har nu blivit påmind om hur mycket jag behöver rida! :)

Massagen

Grymma Equiterapeuten Hilda kom till Tjalle idag. Tjalle var jätteduktig och njöt av varje sekund. Tyvärr har jag glömt anteckningspapperet i stallet så även detta kommer jag blogga om imorgon!

Jag tar en liten skrivpaus ikväll :)

Tävlingen

Jag orkar inte skriva om tävlingen just nu. Jag är med underbara Malou. Vi har käkat pizza och nu ska vi prata och mysa framför tv:n hela kvällen!! :D UNDERBART! :)


Jag skriver imorgon istället, då kan jag lägga upp lite bilder med :)

Final av cupen

Imorgon är det först tävling som gäller för Tjalle och sedan när vi kommer hem är det massage. Hur lyxigt?? :)

På tävlingen ska jag såklart tänka positivt, men det gäller att jag är nogrann under hela framridningen och inne på banan. Nu måste jag skärpa mig, jag vet vad problemet är och det är JAG som gör fel för att det är JAG som inte rider tillräckligt bra.

Tjalle har otroligt mycket energi och den ska vi lägga på att ↓
Stanna upp och tänka (avståndsbedöma) innan hindrena och SEN hoppa, istället för att rusa emot hindrena och sen komma fel och springa förbi dem! Hehe!

Det är lätt att ligga här i sängen och tro att det kommer gå som en dans, men jag ska göra mitt bästa! =)




Dagens ridpass

Idag gick min kära syster med mig ut när jag red.  Först red vi ut en liten sväng och sen jobbade jag honom lite i trav i paddocken. Han känndes väldigt bra idag, mjuk i munnen. Pigg på uteritten och arbetsvillig i paddocken, jag fick en bra känsla iaf och han bråkade inget :)

Jag var i stallet ganska tidigt och hela förmiddagen, mockade, fixade, fikade, packade osv. Men på em åkte jag iväg en sväng med mamma och Becka och småshoppade lite. På vägen hem åkte vi förbi stallet, jag tvättade benen och svansen och pussade lite på honom! =)


Mål o sånt

Alla dessa löften & mål, varför ska man ha dem? De skapar bara måsten och stress? Eller ? Är det så?
Måste man vara så ordentlig och ha dem?

I och för sig, ordentlig är ju bara mitt förnamn, så det är klart att jag också ska ha löften & mål! =)

Nu såhär års så tänker man ofta ganska mycket, ett helt år framför sig. Vad kommer hända?? Gymnasie? Tjalle? Betygen? Tävlingar? Sommaren? Klassresa? Cabaré? Hur kommer det se ut när året är slut??

Ingen som vet, men det är jag som ska göra alla dessa valen, ge 100 % i alla dessa saker, kämpa, men framförallt ha kul! :)

Mina löften år 2012!
Jag har inget speciellt nyårslöfte, endast några saker jag ska tänka på!

→ Prioritera och sköta Tjalle väl, ge han vad han är värd

→ Sköta skolan, prioritera plugg, kämpa & ge allt samt satsa högt

→ Börja skriva dagbok

→ Vara glad, positiv, snäll & trevlig mot nära och kära

→ Tänka här och nu, ta vara på alla chanser och njuta av varje sekund.

vi kan inte garantera morgondagen



Mina mål med Tjalle 2012!

Att han ska fortsätta vara fräsh och frisk + ha gott hull och bra muskulatur

→ Tävla lokala tävlingar i hoppning, tex Bohuscupen
◊  Ett delmål är att vi kommer ur våran lilla svacka vi är i nu och därmed kan galoppera runt hela banan. Och finslipa med bättre sits, rätta galopper osv!

Komma igång med dressyren (kanske får hitta ny dressyrtränare om vi inte kommer någon vart) så vi kan komma närmare vårat större mål, dvs att komma ut på dressyrbanan

Börja träna horsemanship?





Mina mål 2012

→ Hålla mina löften & sträva efter målen med Tjalle

→ Visa vad jag går för under Cabarén och se till att jag deltar i att göra en bra Cabaré

→ Höja mig i minst 3 ämnen (jag är så nöjd med dom jag har nu, så egentligen behöver jag inte kräva mer men såklart att jag kan göra bättre)

→ Komma in på det gymnasiet & linjen jag vill samt ha en bild av vad jag vill jobba med

→ Skaffa sommarjobb och tjäna PENGAR




Går det bra nu?

♦ Finalen på uppvärmnings tävlingen går av stapeln på fredag. Jag ska kämpa allt vad jag kan!!

♦ Tjalle ska få massage på fredag

♦ Jag jagar dressyrtränaren om dressyrträning (håller tummarna på att jag får ett positivt svar snart)

♦ Min licens är fixad

♦ Förhoppningsvis mätning av Tjalle på Åby den 31 Januari!

♦ Efter mätningen kan också Tjalle få sin licens!

LÅT TÄVLINGS SÄSONGEN 2012 BÖRJA!!

Det enda vi behöver nu är tur , att allt går som tänkt och att inga olyckor/andra tråkiga saker inträffar!



Det är såå värt att ha häst, jag skulle inte klara mig utan hästar. Även fast det kanske känns tungt ibland såhär vintertid, så är det sååå VÄRT! Jag är så lycklig att jag får ha häst, inte vilken häst som helst heller. Utan min baby Tjalve Hagström

Han ger mig livsglädje, ork, motivation och sist men inte minst kunskap!


fina ♥

älskade

underbara

Ändring i hagarna!

Iom att Tjalle och Walle har varit så pigga och bralliga och bråkiga så har dom nu fått byta hage. Från Grushagen till den stora bergshagen. Nu hoppas jag att Tjalle bli av med energi och får bättre muskler :)

Några charmiga bilder från när Tandläkaren var hos Tjalle förra våren. Då hade han inte så mycket energi ;)

Tjalle - Uppdatering

Igår skulle Tjalle vila, men det tyckte inte han.. Eller rättare sagt det tyckte inte Walle.

När Marie skulle ta in pöjkarna så stegrade sig Walle och nockade henne med knäet i ansiktet. På något sett kom båda hästarna lösa och levde rövare på gården OCH vägen.... :/

Hon hade svårt att fånga in dom men efter ett tag så fick hon in dom. Tjalle hade inga synliga skador, men det finns ju risk att han har sträckt sig eller så. :(

Rebecka ska iaf rida honom idag om hon inte märker något, men jag håller tummarna på att han är frisk så hon kan rida. Och att jag är frisk imorgon så att jag kan rida, så jag kan tävla på fredag =)

Förutom tävlingen på fredag så ska Tjalle få massage också. En grym equiterapeut ska gå igenom honom, mest bara för att vi ska kolla så allt är bra och så. Hon masserar, drar ut/knäcker, stretchar, akupunkterar mm :)

Det ska bli mycket spännande och jag håller tummarna! :D


Mitt tillstånd - uppdatering

Åh neeej! Jag har blivit sjuk igen! Jag fick känningar i måndags kväll och igår mådde jag inte bra. Men jag höll ut hela dagen, jag kunde ju bara inte missa chansen att få se på en clinic av Roffe!

Jag har under gårdagen och idag haft ont i huvudet, ryggen, nacken & halsen. Hela kroppen ömmar och jag är typ kallsvettig. Jaa, alla vet ju hur det är att vara förkyld! :)



Hoppas det går över snabbt! Idag får Becka ta Tjalle. Jag får vara hemma och vila, imorgon måste jag rida. För på fredag ska jag ju tävla :)



Clinic uppdatering

Clinicen var väldigt lärorik! Jag lärde mig en hel del men fick också mycket bekräftat. Många duktiga ryttare och fina hästar var där. För att inte tala om Roffe himself! HELT SJUKT, jag avgudar honom! Han är såå grym! Så nogrann och perfekt! Nu förstår jag varför han är 2 på världsrankningen.

Han red 2 unghästar och en svårklass häst. Sedan höll han lektioner, 1 unghäst grupp, 1 Young Rider grupp och 1 med rutinerade ryttare. Tex, bröderna zetterman, pia levin mm :)

Hel nöjd med dagen! :D

2 Januari

Idag var jag i stallet tidigt och släppte ut + mockade och fixade + red ut. Han var duktig, men vi hann dock inte rida så långt. Resten av dagen har jag bara varit hemma och totalstädat mitt rum, härligt ;) Nu är det kliniskt rent, hihi!

Jag känner mig inte helt hundra, trött, ont i ryggen, nacken och typ resten av kroppen. Men det skiter jag i! Nu sitter jag här hemma och chillar med Emma och Ballen, vi taggar Roffe clinic all day long imorgon! Vi ska gå upp 5.... :(

Mamma mockar och fixar åt Tjalle! ;)


tjooo

Nyårslöften

2011 var ett riktigt bra år! Många roliga saker hände, jag har växt som människa med mer! Självklart hände det kanske också små saker som var mindre roliga.

Det dåliga med 2011 var att Bettan fick lämna jorden. Det var sorgligt att se henne bli sämre och sämre. Men nu har hon det bra. Jag saknar henne otroligt mycket, hon är bäst ♥


Nu ska jag ju självklart göra allt för att 2012 ska bli ett ännu bättre år. Ett toppen år! ;D Det bli ju vad man gör det till!

Jag tycker att många överdriver och säger att det förra året var jätte dåligt men NU, nu minsann. Nu ska jorden förändras. Nu ska jag bli en NY människa osv. En massa nyårslöften skapas men bryts sedan och glöms av. Och tillbaka till vanliga vardagen igen...

Näe nyårs löften och sånt, det skiter jag i. Däremot ska jag skriva en liten lista på vad jag ska tänka på för att göra 2012 till ett TOPPEN ÅR!

En sak till jag vill göra är att skriva dagbok. Det är en sak jag länge har tänkt, men jag har aldrig fått tummen ur. Jag skriver i princip dagbok här, men jag vill ha en EGEN dagbok som BARA jag kan läsa. Där jag kan skriva ner mina tankar som jag har om dagarna. Bra att skriva av sig och reflektera, men också kul att ha när man blir gammal! :D

Aja, nu är det verkligen dags för mig att sova. Första natten på det här året, känns overkligt. Är det redan 2012?? :O



Godnatt ♥




2012!!

Nytt år nya möjligheter! Helt underbart! :)

Jag hade en helt ok nyårsafton och första dagen på 2012 har varit chill. Jag kom hem vid 13 tiden och åkte till stallet ganska så direkt. Där segade jag och putsade igenom all utrustning samt gosade och tömkörde Tjalle en sväng. Klockan 18 var jag hemma och sen dess har jag slappat!

Nu ska jag sova, imorgon ska jag upp och ha utsläppet i stallet. Jag ska rida och fixa Tjalle på morgonen sen ska jag hem och städa. På kvällen kommer Malou och Emma hit, för på tisdag morgon ska vi upp tidigt och åka på Roffe-clinic i helsingborg ! :D RIKTIGT KUL!


RSS 2.0