Haaj

Igår skrittade jag ut barbacka och han skötte sig utmärkt så jag har inte så mycket mer att säga om det. Bara lite om denna dagen. :)

Han har faktiskt när jag tänker efter varit jätte duktig idag! :D Bara för att han har inte bråkat NÅGONTING och det är ju bra :D

Jag red i gräspaddocken och bara körde igenom gångarterna lite. Mycket vänster ställning och vänstervarv som han behöver träna mer på. :) I galoppen bråkade han ingenting, han bara körde på med några bocksprång och lite för högt tempo samt ngt stark i käften. Men inte så farligt och som sagt inget bråk så då är det toppen :D

Sen lasttränade vi med, gick jättebra :) NU MÅSTE JAG DRA FÖR JAG SKA ÅKA IVÄG OCH HINNER TYVÄRR INTE SKRIVA MER!

Ojojoj

Jag har glömt / inte orkat / struntat i att blogga dom senaste 6 dagarna. Istället för att gå igenom dag för dag så gör jag en liten sammanfattning.

Men den senaste dagen jag bloggade var när jag red ut med Evelina. Dagen efter det red jag lektion hos Nina. Vi körde upp Tjalle till Nina så att han skulle lära känna området lite. Men det var inga problem med det, han var hur lugn som helst när vi kom fram. Men det var däremot problem med lastningen. Iom att det blev lite snabbt bestämt och vi har inte lastat honom på länge så hann vi inte last träna. Det tog 30 - 50 min att lasta. Så såfort vi får våran transport så ska vi last träna!

Classic 630 Exteriör

Men lektionen gick inte heller så bra, han bråkade likadant i hennes paddock. Vi fick ingen galopp på A volten, han var ett monster... Han försökte nästan hoppa över staketet tom! :( Men jag får bara forsätta kämpa, ta en bit i sänder. Sen dess så har han vilat någon dag och sen har jag ridit i padd en gång = lika dant igen.... Men jag prövade att bara skritta fram och börja galoppera direkt. Men det hjälpte inte.... DET ÄR BARA DUMHETER!

Igår red jag ut också, i alla gångarter. Han försökte börja bråka en gång men han gav sig snabbt, men sen var han snäll och fin ;D

Idag ska jag nog skritta ut barbacka c(:

 

Tillsammans ska vi kämpa

 

 

 

 


Dagens ridpass

Idag skulle jag egentligen ha ridit ut med Ewe. Men det blev en massa hinder i vägen så jag red ut på en liten runda själv. Han var pigg och glad! Vi red i både skritt trav och galopp, han var perfekt! :D


Seg bloggning

Jag har haft en sån underbar helg så jag har inte hunnit skriva om Tjalle här på bloggen. Vädret har varit toppen bra, dock för varmt för att ridas i.
Men i fredags väntade jag med att rida tills på kvällen, jag red i paddocken i ca 30 min. Han var väldigt trött (antagligen för vädret). Så jag ville inte köra hårt med honom. Jag gjorde lite gott o blandat, dressyr med lösgöring, bommar, hoppa ett litet träd och hoppa ett litet hinder. Han var inte bråkig men bara stressig, avslutade när det gick som bäst! :)

I lördags hade Becka Tjalle, dom gick på promenad på kvällen. Och idag har han vilat helt!

Såhär kan schemat för nästa vecka se ut!


Dagens ridpass

Idag red jag ut på grusvägarna, alla gångarter. Han var snäll vad jag kan komma ihåg. Men lite väl stissig på vägen hem - blev rädd för en byggplats vid vägen och flög rakt ut i vägen precis när det kom en bil! :O Då blev jag rädder! ;)

Men han var faktiskt härlig idag! :)

ojojoj vilken dag!

Mamma kom till stallet idag och hjälpte mig och Becka när vi städade i stallet. Fixade i ordning lite överallt. Härligt när det är uppstädat! ;)

Sen tog vi in pollen för att löslongera i paddocken och även tömköra lite. Men vi kom inte så långt!

Han var faktiskt JÄTTE duktig, hade honom lös i en "rundpaddock". Vi övade backa (både med rygg och mage mot honom), stanna och inkallningar + springa och gå runt ( han ska följa mig). Han gjorde i princip allt jag bad honom perfekt. Jätte stolt över bebis! :)

Sen skulle jag löslongera honom och han var jätteduktig! När jag gick mot hans rumpa med spöt så sprang han direkt ut i varv i det tempo jag visade med kroppsspråk och röst. Han hade alltid ena örat mot mig och lyssnade på inkallningar. MEN!

Tills han upptäcke att han kunde hoppa över staketet som va ca 100-120 cm högt. Dessutom hade jag dubbla staket så han hoppade över 2 staket! Han hoppade över alla möjliga saker (jag var livrädd) och sen sprang han till hagen och stylade sig men kom så snällt när jag kallade in honom. Sen upp igen och samma sak igen, men denna gången stod becka o mamma vid staketet. Men ändå skulle han ut, tom krypa under! Och hoppa stilla stående! MORR! Sen upp igen men jag kände att det var ingen mening med att ha honom lös igen / tömköra då han var uppspelt. Longerade lite ist och sen gick Becka en lite prommis.

Jag vet att han kan hoppa iaf!

RSS 2.0