Sista minuten

Nu är det den sista minuten på detta året! Det har varit ett superbra år! Många roliga saker har hänt! Men också många hemska händelser, men jag tänker att det kommer alltid någonting gott med allt! :)

Men nu är det sluut på detta året och endast minnena finns kvar! Ett nytt år börjar med nya händelser och möjligheter!

Puss o kram!

GOTT NYTT ÅR! ♥♥♥♥♥♥♥♥


Raketer!

Usch, jag hatar raketer! Därför att det är imiljövänligt och att alla djuren blir rädda.

Tjalle får extra mycket mat som han kan tugga på hela natten för att hålla sig lugn. Men varje nyår sitter det en klump i magen, jag är så rädd att han ska vara rädd lixom. Jag kommer ju vara så långt ifrån honom också, så jag kan ju inte se hur han mår.

Men det är ju ändå fräckt att se alla raketer på 12 slaget, ett magical moment! Men om alla bara kunde hålla sig till just 12-slaget och inte skjuta flera dagar innan och efter!! :(

Däremot så har jag väldigt stor respekt för raketer, det kan hända många hemska saker. Så jag kommer aldrig röra en raket!! ;)


Gott nytt år!

Nu ska jag strax ner till stallet, rida ut + fixa mat och grejjer till Tjallemannen. Sen ska jag hem och göra i ordning mig!

Klockan 16:00 ska jag åka in till stan med några utav mina kompisar, vi ska äta på ngn restaurang. Sen ska vi åka till överön där stora delen av klassen kommer att fira nyår!

Jag har inga speciella nyårslöften, men ska klura ut några! :)

2012 ska bli ett riktigt bra år, och om det nu är det sista så får man ju göra det till ett bra slut på livet!

GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA ♥
önskar Patricia och Tjalve!


Mobil bilder

Mamma hade tagit 2 bilder med mobilen när vi kom hem! :)





PLUPPEN ♥

Sov stund

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig och sova, jag är sååå trött!
Sen ska jag nog bara vara hemma och städa! :)


Hemma och slappar

Vi var hemma rätt tidigt från tävlingen!

Det gick inte så bra idag heller men mycket bättre än sist! Framridningen var han helt klockren. Han var pigg och framåt.

Första rundan gick jättebra. Jag saktade ner till trav i mellan hindrena för att få tillbaka balansen. Eller, det gick bra fram tills efter hinder nummer 7, mot publiken. Då kastade han sig åt höger ifrån publiken - så jag flög av! Såå pinsamt! Fast det var bara andra gången någonsin som jag har ramlat av honom.

Andra rundan gick sådär, jag slarvade och var inte lika noga med att få tillbaka honom imellan hindrena så han bröt ut på 5:an och 9:an. Men det var ju stilbedömning och där fick jag inte så dåligt resultat! Jag trodde jag skulle få typ 20 poäng iom att han bröt ut och alla avsaktningar till trav och sådär. Men vi fick faktiskt 47 poäng :D nöjd!

Nu är det en omgång kvar av cupen, och nu får jag bannimej sluta mes rida. Då måste jag vara mer nogrann!

Som vanligt skötte han sig helt utmärkt på tävlingsplatsen och vid lastning, min fiiina prins ♥

Vi glömde kameran så det blev tyvärr inga bilder!

Check

Allt är packat, hönätet är fyllt, benen är tvättade, svansen är flätad, manen är klippt, startlistan är kollad och en överpigg ponny väntar i boxen. Det kan ju bara gå bra dåligt! HAHA

Nu ska jag sova, natti!

Becka klippte manen häromdagen, den växer ju som ogräs!


pusspuss

Torsdag

Sista jobbdagen idag! Vi hann bli färdiga med allt, för det här året!

Förhoppningsvis kommer jag att fortsätta nästa år, ca 1-2 dagar i veckan. Alldeles lagom och superbra för att tjäna lite pengar! :)

Efter jobbet åkte jag och mamma och Becka på en liten shoppingrunda. Becka köpte YAMAHA keybord för några laxar och jag bytte mina Whitaker byxor till stl 34! Mamma köpte en jättefin grimma till Tjalle! ;D ♥

Catago lyx grimma
"Stark och exklusiv nylongrimma med invävd Catago logga.
Sympatexfoder på nosryggen och lös Sympatexfoder i nacken.
Justerbar vid nack- och nosrem.
Ponny, Cob, Full."




Efter shoppingturen åkte vi till stallet. Jag skulle egentligen ridit ut på en ordentlig tur, men det var så dåligt väder och klockan var så mycket. Egentligen borde jag ridit ändå ( han kommer vara ett monster imorgon ) !!

Men en kort barbacka tur blev det, hela familjen gick på promenad ♥


Tjalle med sin nya grimma & världens bästa ponny mamma !


En liten inzoomning! Silver & svart!

Jobbdag avslutades med Zumba

Trots att det var väldigt jobbigt att ta sig ur sängen så var det ändå skönt att jobba tidigt. Då hade jag mer energi. Jag jobbade till 17:00, mellanlandade hemma och sedan åkte jag till Sportlife och tränade zumba med Becka och Amanda P. Det var riktigt roligt, lite jobbigt bara att det är sveriges störtsta gym typ och ALLA är där. Speciellt när man hoppar runt i och inte kan stegen och hittar på lite egna haha!

Men man blir fett taggad av Zumba, det att riktigt gött att dansa skiten ur kroppen. Kul att gå med roligt folk också så jag fick skrattat av mig ordentligt! :)

Mamma tog Tjalle idag, fixade allt + longerade, skönt för mig! Det hade blivit väldigt stressigt annars!

Tur att man har en snäll mamma som ställer upp och fixar i alla lägen ♥


TRÖTT!

Här är det ingen vila inte! En fullspäckad dag är nog över..

Tävlingen gick INTE bra, han var jätte pigg = stark, studsig, rädd för ALLT + bråkig. Pinsamt var det, menmen, inget att hänga upp sig på. Vi blickar framåt, inget är hans fel. Han är unghäst och sköter sig som han ska!
Vi ska vara med på fredag igen, men nu sänkte jag till 60 & 70 cm + att Nina ska vara där och hjälpa oss. Vi kämpar vidare.

Men jag vill rida dressyr och jag vill att Hilda ska kolla honom!
Jag har jobba ihjäl mig idag med, (känns det som)! Från 15 till 21:45. Likadant imorgon, först JOBB klockan 8-(helst 17, kanske längre) sen efter det ska jag fixa Tjalle med. Han ska ut på LÅNG skritt. Förhoppningsvis ska mamma mocka och fixa allt på dagen, kanske kan hon ta en promenad med honom också?


Vi ska ta oss igenom denna down-perioden <3
älskar dig ♥

Nu får det vara nog!

Näe såhär kan det inte vara! Imorgon ska vi ut och hoppa, bara ta det lugnt och ha kul! Efter tävlingen blir det jobb för både min och Beckas det. Resten av veckan består av mer jobb samt så mycket stall som möjligt, mer hoppning och kanske hinner jag med lite nyår med! :)

Vi ska även ringa Hilda - en duktig massörgrejsimojs till Tjalle. Så hon kan kolla igenom honom, förhoppningsvis kan hon snart! :)

Nu säger jag Puss och Godnatt, jag MÅSTE få sömn efter denna jobbiga långa dag. Imorgon väntar en likadan!


Jag älskar min Tjalle ♥


Jobbig dag

Sådär ja, då har en ny sida av mitt liv börjat. Nu börjar jag smått tjäna lite egna pengar, gött men ändå jobbigt! Haha skämt åsido...

Det var faktiskt riktigt jobbigt att jobba, precis som det låter! Men det blev ingen mjukstart direkt, men det var ändå kul! Men nu känns det i alla muskler i hela kroppen. Jag var på jobbet från 10:00 - 18:30.

Efter jobbet åkte jag och syrran till stallet, vi packade, mockade, fixade, borstade, friserade, red, och tvättade honom. Vi kom hem klockan 23.

Det har varit en riktigt jobbig dag idag, lite därför gick det inte så bra när jag red. Eller DET GICK BRA, han var duktig, men mitt humör brast ibland - det får egentligen inte hända men som tur var hade jag min snälla hjälpsamma syster som coachade oss!!

Jag är inne i en lite depp period när det gäller hästeriet nu. Mycket saker som jul, jobb och stress gör att jag inte hinner lägga så mycket tid i stallet. Det känns som att jag inte räcker till för Tjalle och inte ger den den tid han behöver. Det blir aldrig av några dressyr lektioner = vi kommer ingenstans, = det känns inte bra.Jag får otroligt dålig samvete och blir helt deppig, precis som jag inbillar mig att Tjalle är.


Jobb och tävlingsfix

Jag sitter och myser framför tv:n, skulle kunna sitta uppe hela natten bara för att det är LOV och jag KAN!

Men imorgon ska jag faktiskt jobba, kl 10:00. Så jag får nog sova strax, så jag orkar gå upp. Jag har ju vant mig vid att sova ut lite på mornarna. Imorgon kan jag sova till 09:30 iaf! :)

Efter jobb blir det STALL, tjalle ska rida, det ska mockas. Han ska också tvättas (ben och svans), kanske friseras & tävlingsväskorna ska packas in i transporten. På tisdag blir det hoppning i Stenungsund, Snögubbecup OMG 1, 80 cm :)

Det ska bli kul! :)





Juldagen

Idag slöade jag på morgonen precis som man ska göra dagen efter julafton. Sen åkte vi till våra kusiner och farmor och träffades & fikade!
På vägen hem gjorde vi ett stopp till i Landvetter hos mammas kompis Äva. Det var riktigt roligt att åka runt där jag "växt upp", haha låter ju konstigt för jag växer ju fortfarande upp. Men jaja... Massa minnen och tankar kom upp, men allting kändes väldigt litet! Hihi...

Alltid när jag har varit iväg och träffat annat folk och är påväg hem till vanliga tråkiga vardagen igen får jag alltid en tråkig känsla. Lixom ohopp, tillbaka till det vanliga....

Men jag ska göra 2012 till ett så roligt år som möjligt! Jag ska njuta av varenda sekund, ta vara på alla möjligheter och kämpa på och vara duktig i skolan!

Snart nyår, inte alls sugen på att göra något. Men det blir nog middag med tjejorna och sedan ska vi nog till Vidar...




Hej!

Min julafton blev superlyckad! Så underbart att bara få umgås med släkten och äta massa god mat och godis!
Tomten kom - och gav mig och alla andra massa fina saker! :)

Såhär såg dagen ut:

Vaknade och frukost 09:00
Allum med moster och syster 10:30
Hem och göra i ordning mig samt hjälpa till att förbereda maten 12:30
Kalle Anka 15:00
Mat 16:00
Tomten kom 17:30
Myskväll med massa godis hela kvällen låång!

Detta fick jag av tomten:
Röda JW ridbyxor
1 vitt tävlingsschabrak & marinblått
Stövelridstrumpor
Magic brush
Parfym
Halsband
Sängkläder
Pyjamas
Pengar

+ lite annat Smått & gott

Jag är jättenöjd över mina julklappar, kunde inte varit bättre! :)


Godkväll!

Nu ligger jag i sängen och ska alldeles strax sova, så jag orkar upp imorgon. Jag har duschat, mamma har flätat mitt hår, jag har smörjat in mig med body lotion, slått in julklappar & väskan är packad!




Jag rider ut en sväng imorgon bitti så han får springa av sig, hoppas det inte är isigt bara! Vi ska göra iordning äpplen och morötter och knäckebröd som han ska få nu under julhelgen när Åsa har honom. Eller det är ju bara Lördag som vi inte träffar honom! :)


Något sånt här liknande ska han nog få, min älskling. :) ♥♥♥♥♥♥♥♥


Jag får se om jag kommer blogga något mer under helgen, men jag ska iaf njuuuta av jul och att vara med släkten. Det är ju inte jul varje dag! Stämningen är sååå mysig, den kan man leva på länge. ♥

GOD JUL



Eyyy

Igår var jag på Vinterstart med ÄWÄ och MATTHIEW, jag tänkte bara gå dit för att se Mange makers. Dom var grymma och jag fick deras autografer, HAHA!! Men det var massa roligt folk där, rätt så kul blev det ändå! :)



Vi stannade till halv 1 och sen drog vi hem och sooov. Och imorse drog vi in till stan och Julshoppade. Jag köpte julklappar till mami och Beckis men också kläder till mig själv! TACK MAMMA ♥♥♥♥♥♥

Nu ikväll gäller det att packa för mig!
Imorgon bitti blir det stallet och sen blir det kalas för mormor!
På lördag är det julafton = MYYYS och JULKLAPPAR ;D♥♥♥

Sen vet jag inte hur det blir på söndag, mer än att jag måste hem någon gång under dagen för att ta hand om min pålle :)

PÖSS sålänge!!

EGO BILDER!

Det bästa med att ha en låst blogg är att man kan lägga upp massa bilder på sig själv utan att folk ser!
Det är ju typ bara min familj och mina kompisar som läser här, och dom får ju stå ut med att se fula mig varje dag ;)




(mitt öga ser mega läskigt ut)








JUL!

Tjoo dagboken!

Första dagen på Jul lovet idag och jag njuter ända ut i fingertopparna! Sååå skönt!

Idag åkte jag hyffsat tidigt till stallet för att släppa ut, just det.. När jag kom dit så låg Tjalle ner och sov så då lade jag mig bredvid honom och vilade&gosade i ca 10 minuter. Underbar start på dagen, kärlekstermometern svämmade över rikligt kan jag tala om!

Jag mockade och fixade och skulle ridit i paddocken men den var ju frusen... -.- Så jag fick rida ut i skogen i stället. Men det blev en VÄLDIGT kort sväng för det blev krångel med min klänning så jag var tvungen att skynda mig hem och beställa en ny.... ( blev den blåa ist...:/ ) Jag hann iaf rida i alla gångarter, men jag har så dåligt samvete för att jag slarvade och bara slängde på honom sadeln för att rida i ca 20 minuter och sedan slänga av sadeln och få ut honom i hagen direkt... :( DUM hästägare!!


(denna blev det)

Efter stallet drog jag ner till ridskolan här i närheten och kollade slutet på Evelinas lektion för Sten, därifrån cyklade jag direkt till förskolan och skrev på papper för arbete. SÅ NU HAR JAG ETT JOBB - LOKALVÅRDARE! SÅ JÄVLA GÖTT, fast jag är endast extra personal som dyker in vid behov, men ändå! Det blir goa pengar som jag kommer lägga på kläder, grejjer till Tjalle och besparningar till körkort  :)


Nu drömmer jag kanske lite väl mycket, det är ju inte direkt så att jag kommer bli miljonär, haha!

NU är jag meega trött och tänkte ta och sova en stund. Ikväll ska jag eventuellt åka in till kungälv med Evelina för att gå på det dära vinterstart och lyssna på dom som uppträder där!

Hejsålänge!



Tjuu

Idag red jag ut, jag hann inte innan det blev mörkt. Det mörknade precis när jag gav mig ut, men Tjalle var duktig.
Vi travade och galoppade lite i skogen, men jag försökte jobba honom lite på gångbanorna påvägen till och från skogen. Även fast det gick sådär... Han blir lätt lat och försöker komma undan arbete genom att titta på ALLT omkring!

MEN JAG ÄLSKAR HONOM MEST ÄNDÅÅÅ

Världens bästa ponny heter Tjalve om ni inte visste det!





Imorgon ska jag tidigt till stallet, om de inte är fruset i backen så ska jag rida i paddocken :)

Nyårs klänning beställd

Då var årets nyårsklänning beställd...

Stod mellan dessa 4...








Men det blev denna! För den var den enda som fanns i min storlek! :)
Rätt nöjd med mitt val ändå :) Om jag hade kunnat välja vilken som helst hade jag valt den blåa! :)

Fullspäckad vecka!

Imorgon ska jag rida ut och galoppa lite. Jag ska försöka komma iväg innan det blir mörkt och rida ut i skogen. Jag måste rida honom ordentligt denna veckan för han kommer vila till helgen på julafton!

Förövrigt så har jag fullt upp denna vecka, ungefär såhär ser det ut för mig:

Måndag:
Stallet + chilla hemma
Tisdag:
Sista dagen i skolan - uppträdande & julbord & betyg
Stallet - rida ut + julfika
Onsdag:
Mysmorgon i stallet bara jag & Tjallemannen + rida
Kolla på Evelinas dressyr lektion + Fixa jobb
Vinterstart
Torsdag:
Utsläpp i stallet + rida
Julklapps shopping med Evelina
Fredag:
Utsläpp i stallet + rida
Dra till mormor klockan 10:00
Kalas för mormor
Åka till kusiner
JULAFTON:
Vakna upp hos kusiner och åka till Farmor för grötfrukost
13:00 Tillbaka till mormor för att fira julafton! :)
JULDAGEN:
Kanske åka till kusiner igen / åka till mammas kompis
Kanske hem...

Tjalles ridschema vågar jag inte spika än, får se vilka dagar det är ridbart i paddocken :)


Hejhopp i lingonskogen!

Idag var jag väldigt otaggad på att rida men jag tänkte ändå rida ett dressyr pass i paddocken. Men när jag kom dit upptäckte jag att paddocken var frusen. Så jag kunde bara skritta tyvärr. Och kallt var det, så jag nöjde mig efter 20 minuter...

Men Tjalle var nöjd och mysig ändå, som alltid! Han var snäll och mjuk det lilla jag hann med att göra iaf :)


Ibland får man vara lite slö...

Vinter promenad

Jag och Mamma var i stallet, vi mockade och fixade samt gick på en promenad tillsammans med Åsa med familj!
Tjalle fick äta gräs och blev alldeles galen, han kunde inte få nog. Trots att det var fruset och äckligt.
Walle fick tuppjuck och brallade loss ordentligt när vi skulle hem. Förstår att Åsa kände sig liten när han reste sig mitt framför henne! ... :/ Men hon var tuff och han lugnade ner sig!

Här kommer lite härliga vinterbilder från idag! Mamma är fotograf!






















Gooa Åsa & söta Walle!!


Lilla Fellan!!


Stallet från älven




Walle är Tjalles bästa kompis, eller tja, bästa häst kompis! Han har ju Findus som BFF :)





We are made for each other baby ♥

Min kärlek till dig är obeskrivlig. Ingenting kan stoppa den och inget får skilja oss ifrån varandra!

JAG ÄLSKAR DIG AV HELA MITT HJÄRTA ♥



Härlig dag

Det har varit en fantastisk dag ändå får jag väl säga... Men nu är det verkligen läggdags! Imorgon är en ny dag med nya möjligheter!

Jag ska spendera den här hemma och vila upp mig. Men jag ska även spendera den i stallet hos världens bästa ponny. Vi ska myysa tillsammans och kanske går på promenad :)

2 små saker till som jag ska göra är:

* Ringa Anna och fråga om dressyrlektion
* Städa rummet


Dagens Äventyr!

Jag trotsade förkylningen och hängde med resten av familjen till Beckas kompis, de var ett gäng kompisar som skulle rida ut. Medans dom red ut hängde jag med morsorna! Dom frågade om jag ville ridit med men jag kände mig inte så bra ;)

De red i ca 90 minuter, alla gångarter. Tjalle hade varit på hugget och gjort ett antal lufthopp + stuckit! Oups, dumma bebis som inte sköter sig när mamma inte ser!

Jag har iaf inte feber idag! Känner mig bättre!

Här kommer lite bilder från dagen!


Tjalle + ponnymamma


Jason + ponnymamma2


Min fina älskade prins <3


Söten


Kärlek ♥


Myspys


Hihi :)






Karins häst Jason!


Flickorna med sina pojkar!


Min älskade syster & min älskade ponny


Jason & Karin!




Sötisarna!


Annan kompis & Felix!


Nästan hela gänget, alla utom....


Isabelle & Felix!


En glad o pigg Tjalle efter ridturen! :)


Hela gänget efter den gaalna turen... hihi




Jag kunde inte låta bli att hoppa upp och rida lite, hoppade över ett litet hinder också ",
Precis som....


Karin och raket Jason!! ;D


Lollo och Felix visar lite trix ;)


Men Tjalle lärde sig snabbt!


sötnöt


Måste erkänna att jag är otroligt kär i denna varelse ♥


Muffsen






Gölle

Tjalle skötte sig utmärkt, både vid ny miljö och lastning osv :)




Äventyr!

Nu ska vi ut på ett litet äventyr, hela familjen!

Jag, mamma, Becka och Tjalle ! :D

Återkommer senare!

SJUK!

Igårkväll när vi var hos Vidar började jag få ont i halsen och imorse när vi vaknade var jag snuvig och så. Under dagen när vi var i stan så har jag bara mått sämre och sämre. Och nu ligger jag hemma i soffan och mår SKIT! Jag borde egentligen inte klaga, för det är väl en helt vanlig förkylning! MEN jag känner mig verkligen inte bra!

Ont i huvudet, ont i bihålerna, SNUVIG, halsont, feber osv! Usch! Hoppas jag blir frisk snabbt! Jag ska vila mig så mycket det går i helgen. På tisdag MÅSTE jag vara frisk, då har vi uppträdande i skolan + att jag ska få mina betyg! :)

Att vara sjuk är inte kul!


Hejhopp!

Anledningen till att jag inte har skrivit något här är att jag inte har haft tid. Igår red jag i paddocken. Hade tänkt en kort uppvärmning och sedan fokusera på mer samlade övningar. Men han var väldigt pigg och stressad så jag fick lägga större delen av passet på att lugna ner honom.... -.- jobbigt!

Efter stallet åkte jag till stan med Amanda och Evelina. Vi sov i Vidars lägenhet för att vi skulle vara i stan med klassen idag. Vi gick på konstmuséet och julshoppade.


Söta Amanda och Ewe på tåget!

Så idag har jag inte ridit, utan Becka fick ta Tjalle! :)

Tömkörning

Just nu sitter jag hemma vid datorn och ska iväg och kolla på min syster som är med i Kungälvs Lucia. Tänkte bara skriva några rader om dagens motion för Tjalle.

Jag och mamma tömkörde honom i paddocken, skritt och trav i ca 20 minuter. Inte så länge för att han inte skulle tröttna, men han var jätteduktig. Lyssnade på rösten och var mjuk i munnen.







Massa mongobilder på mammas älsklings bebis ♥

Kul med betyg!

Nu har betygsamtalen börjat, jag har bara haft samtal i SV, MU, HK & IDROTT änsålänge! SKITNÖJD!

Älskar att få betyg när man är nöjd, men det är HEMSKT när man bli besviken! ;)


Hejsan!

Jag var lite väl optimistisk som trodde jag skulle vara klar med plugget klockan sju. 8 får jag nog räkna med!

Btw, nu i Juletider är det såå gott med jultraditionerna!

Mina favoriter är risgrynsgröt med kanel, socker och mjölk! Till det tar jag gärna ett glas varm oboy.  Vörtbröd och Tunnbröd är också favoriter!

Ikväll får det bli gröt!! :) <3



Hihi, dagens matintag:

Tunnbröd till frukost
Gröt i skolan
Gröt efter skolan
Gröt till kvällsmat!

Gott va? Väldigt näringsrikt iaf!

Pluggkväll

Becka red ut idag precis som hon skulle, trots dåligt väder! Det är bra det!

Just nu sitter jag och pluggar SO, ska strax gå över till matten och sen ska jag repetera lite SO igen innan jag är klar för dagen. Jag beräknar vara färdig med pluggandet klockan 19:00. Som sagt så väntar två prov imorgon!

SO - geografi och MA - geometri! :)

För att det ska bli extra myisgt att plugga så sitter jag här med mysljus och varm choklad!! :)


Tisdag!

Just nu är Becka i stallet, hon ska förhoppningsvis rida ut. Om vädret är bra och så :)

Jag ska bara hem och plugga idag, ett stort SO prov väntar imorgon :)


Godkväll!

Idag red jag i paddocken ca 40 minuter, han var duktig. Jobbade bara igenom honom lite lätt i alla gångarter, han skötte sig utmärkt! Tränade lite övergångar och sedan lade vi av för idag. Jag stack till skolan för Lucia. Det gick bra, fast jag och amanda var Fnissmajjor, hihi!!

Nu ligger jag i amandas säng och ska faktiskt ta mig en dusch, sen ska la vi se på film eller nåt. HAJ!


Måndag!

Nu är det sista veckan i skolan! På fredag blir jag betygsatt och på tisdag får jag mina betyg!
Nervöst, hela veckan är fullproppad med prov, lucia, häst och andra roliga saker. Jösses...

Idag ska jag rida efter skolan. Jag skulle egentligen dressyrtränat men jag kan inte det för jag ska på Lucia i skolan klockan 6. Så det kommer bli lite stressigt. Men jag kommer sova hos Amanda efter Lucia, så slipper jag flänga fram och tillbaka :)


Önskelistor

Patricias önskelista:

• Bli färdig för tävling (licenser, ponnymätning samt utrustning som behövs)
• Vitt schabrak (som matchar med ↓)
• Ridbyxor (kanske blåa/röda) som matchar med ↓
• Schabrak (som matchar med ↓)
• Rid/tävlingströja
• Stövel ridstrumpor

• Pengar till Horseshow
• Kläder?
• Smink?



* bara förslag

Tjalles önskelista:
• Bli mätt och få licens
• Catago lyx nylongrimma
• Schabrak (som det stod på mammas lista)
• Massage av Carina/Hilda
• Sadelvagn som jag kan ha i min bur när jag åker bilen!


Söndagsgöra!

• Blogga
• 17:00 Ridsport på tv:n!
• Duscha
• Städa rummet
• Lägga fram kläder och packa "skolväskan"
• Plugga SO
• Plugga NO
• Skriva Önskelista
• Fixa med bilder från kameran
• Blogga igen?
• SOVA senast 22:00




Dagens ridpass!

Idag red jag ut tillsammans med Jenny som är medryttare på Walle. Vi skrittade ut i skogen ca 45 min, vi tog det lite lugnt då Jenny inte känner Walle så bra än. Det gick alldeles utmärkt, myspys! =)


En bild på Walle och Tjalle sen i fredags. Dom går tillsammans i hagen och står mittemot varandra i stallet. Dom är bästisar, och passar väldigt bra ihop! För dom är väldigt lika, lugna i psyket men väldigt pigga och lekglada!

Imorgon blir det ett dressyr pass i paddocken! :)
Jag vågar inte planera något schema denna veckan då det är mycket i skolan och så. Men det kommer förhoppningsvis se ut som vanligt med 2 dagar paddock, 1 vila, 1 tömkörning/longering/promenad samt 3 ut :)

Hur ska man göra?

Ett stort dilemma jag ofta stöter på är om man ska släppa ut hästen när det regnar??

Tex idag så var klockan strax innan 3. Då hade han minst 2 timmar kvar i hagen, men det blåser ju storm och ÖSER ner med regn. Hur ska jag göra?

Såhär tänker jag:

* Han är en häst, han ska inte stå i en liten box. Han står tillräckligt länge inomhus på natten. HAN SKA UT!
* MEN han står ju ändå bara stilla och fryser i hagen? Fast iof det gör han ju i boxen också...
* Han fryser... Men då får jag väl slänga på dubbla täcken då!

Ett stort problem! Idag fick han gå ut iaf! Gjorde jag rätt? ;)



En härlig sommarbild på en nyfiken kille får avsluta detta inlägget!

NY DESIGN

Min älskade vän Amanda har hjälpt mig att styla om min blogg. TACK så hemskt mycket till henne!


Skit fin tycker jag!! :D




Goderafton!

Igår vilade Tjalle. Jag skulle egentligen ridit ut men det var STORM. Jag sket i att rida och gjorde i ordning honom inför en hopptävling som jag skulle varit på idag. Putsade och tvättade hans ben och svans samt packade. Men imorse när vi skulle åka tyckte vi att det blåste för mycket så vi struntade i det.

Istället åkte jag och mamma till lite hästaffärer och kollade på möjliga julklappar samt köpte ett transportgrimskaftsgrej, saltsten, biopromin samt en nummerbricka till tävling. Sedan åkte vi till stallet!

Jag känner mig som en jättebra hästägare, för jag trotsade vädret och red ut i storm och ösregn. Tjalle älskade det, och jag med!
Vi klättrade lite i skogen och galopperade på en grusväg. Han var riktigt pigg och glad, han studsade och hade öronen framåt hela tiden. Haha, hoppas ingen såg oss i skogen, en galen studsande ponny med en gapskrattande ryttare på. Jag blev så glad när han var så glad, har är så charmig och jag blir mer och mer kär för varje dag som går. När jag galopperade uppför sista backen drog han fram huvudet och ville öka. Jag lättade på tyglarna och tänkte att han skulle springa av sig lite. Men han ökade väldigt mycket och jag insåg att vägen var på väg att ta slut och framför oss hade vi en massa träd. Jag fick ta ett par regäla tygeltag och ryta till lite, men han lyssnade bra! Som tur var! Hihi :)


Tjalle smaskar på sin saltsten! ♥

Julpyntad box

Nästan alla andra i stallet har julpyntat, jag var inte så sugen på det för jag tycker bara det ser rörigt ut med massa glitter. Men nääe, Tjalle kände sig utanför så vi fick åka till affären och införskaffa något litet. När vi kom in i affären fanns det alla möjliga sorters glitter. Men vi alla 3 fastnade samtidigt med blicken på just en speciell. Den tjockaste, fylligaste men NALLAR på! Och blåa små rosetter. Alla låg i prisklasserna runt 15-30 kr st. Men just denna kostade 130 kronor såklart. Nee inget så dyrt sa vi... Fast vi kunde inte låta bli, den var ju såå gullig. Tjalle bara måste ha den tänkte vi.

Så idag har vi köpt julpynt för 200 kronor till baby, haha jag som inte ens ville ha något alls!

Men det är han värd älsklingen ♥


Söta små nallar, små blåa paket och blåa rosetter på ;)


Tjalle ville inte vara med på bild just då, kanske skäms han för att det är nallar? Kanske lite barnsligt?



Bästa kompisen ska vara med såklart!


Fiiina killen <3


URSÄKTAR skiten på väggen, men jag kan inte hjälpa att Tjalle gör såå. Han är inte lös i magen utan vill nog bara ha det så nära kanten som möjligt så han slipper ligga i det ;)


Lite mer pynt


Det matchar såklart! ;) Jag föredrar lite mer julfärger, inte massa skrikiga färger och så! :)

Inte så mycket, ganska lagom tycker jag. Det ska inte vara överdrivet. Men jag ska kanske sätta dit lite pepparkakor eller eventuellt lite granris! :)

Hoppträning

Igår hopptränade jag, i en riktigt hemsk Manege! Usch, underlaget var hemskt och sargen bestående av träskivor var helt söndrig! Det var hål i väggarna och svinkall! usch!

Men det gick bra, vi hoppade en liten kort bana, kanske ca 90 cm.

Det gick väldigt bra, för det var ju såå längesedan vi hoppade. Det var i oktober sist. Han var lite lång i galoppen och svår att få ihop så det blev några väldigt stoora språng. Men jag är supernöjd <3

Bilder kommer, amanda fotograferade! :)

Idag gick Beckis och Tjallis på promenad! :)

5 December 2011

Idag kom första snön!! Inte så mycket men iaf något. Först blev jag positiv överaskad men sen blev jag inte lika glad. Jag orkar inte med frusen mark och is. Usch, då måste man brodda och så kan man nästan bara skritta. Nääe, jag är inte redo för snö och minus grader!

Idag red jag ca 40 min i paddocken, bara skritt och trav. I skritten övade jag mer "samlade" övningar som tex, små volter, halter, framdelsvändningar, skänkelvikningar och lite öppnor + slutor. Vi är verkligen inte duktiga utan tränar mest på att jag med så små hjälper som möjligt ska få honom att förstå vad han ska göra. Han var faktiskt rätt så duktig, lite slö i bakbenen bara. Jag fick ligga på honom extra. I traven tänkte jag på att få fram honom i ett bra tempo, vi tränade också lite skänkelvikning på diagonalen. Han var faktiskt ganska duktig idag! :)

Ett lyckat pass helt enkelt!


En dressyr bild från oktober månad tror jag!


Imorgon blir det hoppträning! :D

God kväll

Jag är uppe alldeles försent, men jag kan inte sluta titta på mitt favorit program SOS västkust! Jag bara älskar det!
Jag skulle så gärna vilja bli polis eller ambulansman!

Tänkte slänga upp några rader om vad jag och Tjallemannen hittade på idag...

Vi red ut ca 45 min, till en grusväg där vi travade och galopperade. Han var på bra humör och var faktiskt hyffsat lugn och lydig. :)

Imorgon efter skolan står det en stund i paddocken på schemat. Ska försöka lägga upp en liten plan tills dess.

Nu ska jag fortsätta min kväll med 1 avsnitt till ;D


Nya i stallet

Det har kommit 2 nya hästar till stallet. Tänkte att jag ska ta kort på alla hästarna och beskriva dom lite lätt någon dag, för skojs skull :)


Helgen

I lördags gick jag upp tidigt och åkte in till stan med Malou och Matilda. Vi gick på öppet hus på Kitas gymnasium. Jag tyckte om det och skulle nog kunna tänka mig att gå där :)

Resten av dagen spenderades i nordstan med härligt folk. Idolerna var där, riktigt nice. Framåt kvällen drog vi till Ida där det var 15 års kalas! :)

Becka tog Tjalle men han fick vila, för hon är L A T !

Men idag har jag ridit. Jag red ut på lite grusvägar och både travade och galoppade. Han var pigg och lite jobbig imellanåt, han var bara dragig och ville slängtrava hela tiden. Han lyssnade inte bra på mina hjälper. Jag älskar när han är pigg, men jag ser hellre att ha är studsig och hoppig än att han slängtravar och flänger upp med huvudet utan att bry sig om mig.... :/

Men jag älskar honom ändå ♥

Haha, förra sommaren var jag inte stor...


Kvällen spenderar jag hemma ensam - underbart! Nu ska jag ta ett varmt bad! :)

FRIDAY!! ♥

Äntligen fredag!
Själv ska jag spendera min fredagskväll hemma med mamma. Vi ska äta bakpotatis och kolla på Idol, jag skulle egentligen varit där men det blev inte så. Jag får kolla hemifårn istället.

Tjalle ska spendera sin fredagskväll med sin kompis Findus, dom skulle ha myskväll hörde jag. - Käka popcorn och dricka julmust sa dom! ;) hihi

Idag red jag lite lösgöring i paddocken i ca 50 min. Skrittade fram en sväng i skogen och började sedan med ca 25 minuters uppvärmning. Sen tränade jag övergångar för att få honom mjuk och framåt. Han var jätteduktig men mot slutet orkade han inte så bra och började rus istället för att jobba ordentligt. Avslutade när det gick bättre iaf. :)

Imorgon blir det en uteritt, kanske till lååånga grusvägen - och galoppbacken?? :D

BTW så är det dags att ta med kameran till stallet någon dag. Måste ha nya bilder!! ;)

Får bli några gammla bilder sålänge, det är ganska kul att gå bak i arkivet och minnas lite! :)


Sommarfin (o tjock) Tjalle!


Grönt och fint! Saknar den fina naturen, haha!


MUMS med gräs!


Gottegris!


Tjalle saknar säkert sina damer, men han går faktiskt mycket bättre med valacker!


Mumsepuffsen!

Torsdag

Herre vilket tråkigt väder det är, jag blir inte motiverad till någonting. Fy tusan vad jobbigt!

Idag hade jag tänkt att jag skulle longera eller tömköra, men det regnade och blåste så jag kännde att det var roligare att bara borsta och pussa på honom inomhus. Myspys helt enkelt, fast vi var inte ensamma. Tjalles kompis Findus var med oss. Dom är för roliga, riktiga bästisar!

En härlig sommarbild från 2010!


RSS 2.0