Veckans schema

Såhär ser veckans schema ut för mig (väldigt oklart)
Måndag: Rida & bara vara hemma
Tisdag: Stallet o vara med kompis!
Onsdag: Rida och vara med kompis?
Torsdag: Stallet och vara med kompis?
Fredag: Rida? + Kalas för kompis
Lördag: Halloween hoppning + fest
Söndag: Rida och förbereda inför skolan -.-

För tjalle
Måndag: Dressyr
Tisdag: Ut
Onsdag: Markarbete
Torsdag: Övningar från marken så som Target/tömkörning/longering/långa tömar
Fredag: Ut
Lördag: Dressyr
Söndag: Ut lång skritt


En rolig bild från en hoppträning i somras! Tror det var den träningen vi hoppade ett hinder på 115. Tänk att min 5 åriga lilla bebis är så duktig!! :)

Höstlov!

Tjoo, gött med lov!!

Tänkte skriva några rader om träningen förra veckan(onsdags):
Det gick jättebra, han var jätteduktig. Hyffsat lugn i uppvärmningen. Några bocksprång i galoppen bara, + att han laddade mot ett hinder, men jag hann med att veja. Haha
Vi värmde upp med lite bommar och sedan en kombination. Hoppade enstaka hinder innan vi satte ihop till en liten bana. Ett räcke, titthinder , kombination och en oxer mm :)
Han bröt ut 1 gång, annars var han jätteduktig. Han var pigg och glad och framåt trots att det var mörkt och läskigt. Haha, han hoppade väldigt stora språng. Han hoppade både skuggorna OCH hindret i ett språng. Lite jobbigt...

Lastningen gick perfekt! Han lastade i princip sig själv!!

i torsdags, dagen efter träning fick han skrittas ut av Becka (vi skrittar alltid ut/promenerar dagen efter träning/tävling)
i fredags, två dagar efter träning vilade han (han gör alltid det två dagar efter träning/tävling)
i lördags red becka ut med sin kompis som lånade en häst i stallet. Kompisen fick även prova att rida Tjalle.
i går, söndags, red jag ut i höstmörkret. Han var riktigt mysig, som en studsande kanonkula när vi skulle galoppera!

Och slutligen IDAG red jag i paddocken. Började med lösgörning/uppvärmning 30 min i alla gångarter. De resterande 30 minutrarna tränade vi galoppombyten, öppnor, hel och halv framdelsvändningar samt lite skänkelvikning och ryggning. Han är jätteduktig, träningen har verkligen gett resultat. Även fast han inte går klockrent hela tiden så förstår han vad han ska göra.  Avslutningsvis tränade vi lång och låg form, serpentinbågar på kvartslinjen.

Så nöjd med honom idag, inte en enda protest!! ;) Tjalle är BÄST ♥

Btw, så kan jag ta och skriva att jag stretchar alltid honom när jag har ridit krävande pass i paddocken eller ut med för den delen. Endast när jag bara har skrittat skippar jag att stretcha. För att han förhoppningsvis ska hålla längre! :)

Blir ingen bild för min mac cpar så jag kan inte skicka över via bluetooth!! :@

Godmorgon världen!

Nu kanske ni tror att jag har haft en toppenbra helg och gjort massor av saker, men det har jag inte. Jag har återigen haft en slappis helg. I fredags hade vi stallkväll i stallet, käkade sushi, snackade och hade det mysigt. Ja, och så dracks det endel vin också hehee.

Jag är jätteglad att jag har hamlat i ett så bra stall. Med bra människor, det var jag verkligen bortskämd med innan. Underbara människor - det är viktigt i ett stall.

Igår - lördags så var jag i stallet på förmiddagen. Mockade och fixade, red ut och putsade igenom all min utrustning :) Göttans!
Sen så var vi hos min mormor på kvällen, hälsade på lite grann :)

Snart ska jag dra ner till stallet innan, idag står dressyrpass i paddocken och uteritt samt lastträning på schemat :)
Sen är det söndag, det innebär att jag ska gå igenom plugget och se om det är något som behövs göras inför skolan. Jag behöver också städa i ordning på rummet och ta en REGÄL dusch! ;)

Så kul ska jag ha idag...


En gosig bild från förra vintern.
Han har fått rikligt med päls nu, kanske dags att raka? om jag nu ska göra det :)


Gymnasie öppet hus

Idag var jag på öppet hus på Plusgymnasiet, ett gymnasie som låg högt upp på min lista. Känner bara för att skriva av mig lite om detta...

Det var isf SA - beteendevetenskap som jag ville gå :)

+ Med skolan
* En bra "läroplan" lät som en vettig skola med många bra idéer
* Bra mat
* Man får en Macbook som man får om man går ut skolan med godkända betyg

- Med skolan
* En väldigt liten skola
* Små tråkiga lokaler - fast ändå fräsha!
* Långa dagar och verkar ändå vara mycket plugg
* Fick ingen go känsla överhuvudtaget!

Så plusgymnasiet är nog inget för mig!


Designen

Det är riktigt tråkigt att blogga när jag har en gammal tråkig design som denna. Men jag orkar inte fixa / tigga av någon annan hjälpsam varelse. Får vara såhär tills jag orkar ta tag i det.. :)


Tisdag 18 Oktober 2011!

Idag är det Tisdagen den 18 Oktober 2011, denna dagen kommer ALDRIG mer komma. Snart är den historia... Läskigt!

Sådanna tankar kan man få ibland, om man heter Patricia Hagström - jag som faktiskt är unik på denna jord. Det finns ingen som är exakt likadan som jag. Jag är JAG!! Stolt över det!

Idag red jag ut en sväng, skritt trav och lite galopp! Skulle bara chilla utan att ställa så mycket krav. Men jag kunde inte låta bli att kräva lite, haha vilket inte gick så bra. Idag var han bara på flum/bock humör. Inte arbetsvillig för 5 öre, spänd med halsen som en shiraff. Aja, det är tillåtet det med ibland! :)

Jag har lovat mig själv att jag ska ha en ICKE pluggdag idag. Sånt behövs ibland, men imorgon då ska jag bara plugga, kul kul! Tjalle ska vila och jag och mamma åker ner till stallet och mockar på morgonen. Skönt!


Schema

Idag red jag en timmas dressyr pass i paddocken, det gick jättebra. Körde lite olika övningar och vägar för att lösgöra. Lite skänkelvikning, åttvolter, cerpentiner, ökningar, minskningar och såå! Han har haft ett bra go och varit ovanligt samarbetsvillig det sista. Riktigt härligt! :)

Imorgon ska jag rida ut en sväng, bara chilla lite! :)

Såhär kommer Tjalles schema se ut den här veckan - på ett ungefär!

Mån: Dressyr 60 min
Tis: Ut 40 min
Ons: Vila
Tors: Becka - ut eller kanske lite i paddocken

Ähfan, sen vet jag inte mer! hihii

Shit, nu måste jag plugga lite innan jag ska sova!! Måste sköta skolan ;)
oooj, amanda kommer bli arg, jag ska ju gästblogga på hennes blogg!!! :/

Fy skäms!

Åherrejösses så längesen det var jag bloggade. Men jag har haft så sjukt mycket att göra och trots att jag tycker det är skönt att blogga och skriva av sig så har jag inte hunnit. Jag har legat efter i skolan och varit allmänt opepp på allt.
Men nu har jag pluggat ikapp mig och är glad och taggad :D

Det som har hänt är väl inte så mycket. Jag har tränat dressyr 2 gånger sedan sist. Jag har provat 2 olika tränare, båda jätteduktiga. Men en utav dom passade mig bäst!

Tjalle har varit lite bråkig med lastningen, så vi tränade lite i helgen. Det gick jättebra, lastade honom ca 4 gånger i sträck och han gick tillslut direkt in. Ska köra ett race till helgen igen. Så det sitter :)

Träningsmässigt så har det inte hänt så mycket det sista, det har varit gymnasiemässa och plugg och massa annat. Och så kommer det bli denna veckan med, men nästa vecka ska jag förhoppningsvis hoppträna.

Planen är att jag ska köra dressyr nu i vinter, känns bra att satsa på det så vi kommer någonstans. Han ska också ha en viloperiod på 3-4 veckor, den blir nog i januari ngn gång kanske :) Sen till våren ska vi förhoppningsvis ut och tävla lokala tävlingar, kanske lite dressyr med? :)

Framtiden ser ljus ut änsålänge iaf :D Haha


Såå glad att jag har min fiina prins ♥

RSS 2.0