Veckans ämne




Veckans ämne blir inte så stort, men veckans ämne är vila.

Jag tycker det är viktigt att hästen får vila regelbundet. Det är väldigt olika mellan olika hästar beroende på energi och ålder. Gamla och trötta hästar ska ju ridas mindre, unghästar ska ju inte heller ridas för mycket. Och tjocka hästar kanske måste ridas mycket. Som sagt väldigt olika.

Men jag tycker att om det funkar bra borde alla ha en vilodag i veckan.

Jag tycker också det är bra att ha viloperioder då hästarna vilar hjärnan och kroppen såklart. Ett par veckor på sommaren och ett par på vintern är perfekt, men det är ju väldigt olika.

För Tjalle är det jätteviktigt att han får stanna upp och tänka igenom vad som hänt osv. Sen är det väldigt bra för hans kropp att vila lite också. Men det ska bli väldigt intressant hur det kommer bli att sätta igång honom. Kan hända att jag flyger av ett antal gånger :P

Vad anser du om vila för hästar?

Kommentarer
Postat av: Josse

Vila är jättebra men det beror ju helt på när man lägger vilan =) Unga hästar behöver aboslut vila så de får tänka igenom allt de lärt sig. Därför brukar endel lägga ridningar och övningar kanske 3-4 ggr/ vecka i början när man rider in en häst. Sen så ökar man kraven på hästen. Man får passa sig så man inte lägger vilan fel bara. Man ska oftast inte sluta när hästen går dåligt eller man inte funkar. :P Gamla hästar behöver oftast gå mer än en unghäst för att kunna hålla igång sina muskler och kondition. En unghäst som står en vecka märks knappt vilan på, en gamling som stått en vecka tar det mkt längre tid för att komma igång igen. Så man ska passa sig för att ge en gammal häst för mk vila. Annars blir de lätt stela och det tar tid för ryttaren att få igång pollen igen =) När ni sötter igång Tjalle så kan ni även longera, tönköra, göra lite kontaktövningar osv så de inte bara blir ut och promenera :P Sen är trav bra när man sätter igång en häst :P Lycka till. Pöss =)

2010-11-29 @ 08:25:15
Postat av: Patricia

Sv: Jaaa det är ju klart :))

Absolut :D

2010-11-29 @ 19:42:09
URL: http://minponnyochjag.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0