Bra grejjer!


En grej som jag tycker man bör göra regelbundet ca 1ggr per år är att låta en veterinär gå igenom hästens mun för att ev raspa tänder och spola matgropar. Hästar måste ha bra tänder för att kunna äta och överhuvudtaget ha ett bett i munnen.


En annan grej som är bra att göra är att låta en hästmassör / kiropraktor gå igenom hästen emellanåt. JAG tror att varenda häst har något problem, någon sträckning/stelmuskel tex. Även fast det är dyrt så är det ju för att hästen ska må bra.


En annan grej som är bra att göra är att regelbundet byta bett, det är bra om man har 3 olika bett tex ett delat, ett rakt och ett hackamore. Så byter man mellan dom betten regelbundet. Då ändras tryckpunkterna och hästen mår mycket bättre!


En annan grej som är bra att göra är att regelbundet kollar så att sadeln ligger bra. Ibland är man duktig nog att se det själv men det är såklart bra att ta hjälp av kunnig att kolla så sadeln ligger bra på hästens rygg. Speciellt viktigt ät det när man har unghästar som ändras och växer.



Kommentarer
Postat av: Emma - GrytaGirls

´din blogg äger :)



gör gärna min ridstil's lista dr du skriver om hur du gillar att klä dig osv :) dfinns i detta inlägg och om du gör den skulle de va supersnällt att länka att du fått den från oss hihi :) keep rockin'!



http://grytagirls.blogg.se/2011/january/ridstil.html

2011-01-24 @ 19:18:23
URL: http://grytagirls.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Bra saker att tänka på, tumme upp! (y)

2011-01-24 @ 20:58:43
URL: http://mikaelahilbertsson.devote.se
Postat av: fandango - foto och annat trams

Fan vilken mysig header du har!



Har du gjort den själv? :)

2011-01-24 @ 21:04:23
URL: http://fandango.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0