Höstlov!

Tjoo, gött med lov!!

Tänkte skriva några rader om träningen förra veckan(onsdags):
Det gick jättebra, han var jätteduktig. Hyffsat lugn i uppvärmningen. Några bocksprång i galoppen bara, + att han laddade mot ett hinder, men jag hann med att veja. Haha
Vi värmde upp med lite bommar och sedan en kombination. Hoppade enstaka hinder innan vi satte ihop till en liten bana. Ett räcke, titthinder , kombination och en oxer mm :)
Han bröt ut 1 gång, annars var han jätteduktig. Han var pigg och glad och framåt trots att det var mörkt och läskigt. Haha, han hoppade väldigt stora språng. Han hoppade både skuggorna OCH hindret i ett språng. Lite jobbigt...

Lastningen gick perfekt! Han lastade i princip sig själv!!

i torsdags, dagen efter träning fick han skrittas ut av Becka (vi skrittar alltid ut/promenerar dagen efter träning/tävling)
i fredags, två dagar efter träning vilade han (han gör alltid det två dagar efter träning/tävling)
i lördags red becka ut med sin kompis som lånade en häst i stallet. Kompisen fick även prova att rida Tjalle.
i går, söndags, red jag ut i höstmörkret. Han var riktigt mysig, som en studsande kanonkula när vi skulle galoppera!

Och slutligen IDAG red jag i paddocken. Började med lösgörning/uppvärmning 30 min i alla gångarter. De resterande 30 minutrarna tränade vi galoppombyten, öppnor, hel och halv framdelsvändningar samt lite skänkelvikning och ryggning. Han är jätteduktig, träningen har verkligen gett resultat. Även fast han inte går klockrent hela tiden så förstår han vad han ska göra.  Avslutningsvis tränade vi lång och låg form, serpentinbågar på kvartslinjen.

Så nöjd med honom idag, inte en enda protest!! ;) Tjalle är BÄST ♥

Btw, så kan jag ta och skriva att jag stretchar alltid honom när jag har ridit krävande pass i paddocken eller ut med för den delen. Endast när jag bara har skrittat skippar jag att stretcha. För att han förhoppningsvis ska hålla längre! :)

Blir ingen bild för min mac cpar så jag kan inte skicka över via bluetooth!! :@

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0