Hopptävling

Vi var ju på pay & jump i söndags, tänkte skriva ner lite om hur det gick!

Framridning
Kan bara beskrivas med 1 ord, KAOS! Han var okontrollerbar, rädd för allt, hoppig, stark, stel och spänd, samt sprang förbi hindrena. Men jag kunde ändå hoppa några hinder någolunda. Jag tänkte att det får gå som det går, jag får göra mitt bästa.

Runda 1. 60 cm
Att det gick så dåligt på framridningen tror jag var lite bra för då blev jag mer nogrann med min ridning och tänkte extra mycket på vad jag behövde tänka på. Han var lite spänd och så även inne på banan, men när vi hade hoppat de första hindrena lugnade han sig. Han var lite hoppig så jag fick sakta av till trav ett par gånger för att få tillbaka kontrollen. Men det kändes faktiskt bra, bra vägar, han blev inte rädd för publiken, bra rytm tillslut dock kanske något konstigt hopp.

Runda 2. 60 cm
Gick jättebra, bra rytm igenom rundan (iof hängde han sig lite i bettet en gång, men han ville nog springa lite fortare än vad han fick), bra hopp och bra vägar igen. Toppen duktig var han ;D

Allmänt
Han var lugn och fin i transporten och känndes efter en stund lugnare på "tävlingplatsen", förutom framridningen då hehe! Jag tror att prestationsångest i kombination med dominansförsök och en väldans massa energi som ville ut som gjorde att han betedde sig som han gjorde. Jag blev inte arg på honom utan att det vara bara att "vänta ut" :)

Tyvärr inga bilder då kameran inte var med. Självklart har vi filmat men mammas mobil vill inte fungera ihop med min dator! :/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0